Haberler

Kilis'te CHP ve Add Alternatif Çelenk Sundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kilis’te, normal kutlamaların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Atatürk Anıtı’na alternatif çelenk bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kilis'te, normal kutlamaların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Atatürk Anıtı'na alternatif çelenk bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenleri gün içerisinde Kilis'te kutlanırken, CHP ile ADD ise saat 11.00'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunarak İstiklal Marşı okudu.

ADD Kilis Şube Başkanı Mehtap Okatan, yaptığı konuşmada, Ulusal birliğin, ülkenin bu günkü gibi sözde değil, gerçekten demokrasi kurallarıyla yönetilmesi, demokrasinin özgürlük ve eşitlik temelinde uygulanması ile mümkün olduğunu, demokrasinin ancak tüm kuralları ile işlediği bir ortamda Ulusal Birliğin, Ulusal Egemenliğin söz konusu olabileceğini bileceğini belirterek, "Cumhuriyet, tam bağımsızlık ekseninde ulusun birlikte egemenliğini, demokrasiyi hedeflemişti. Bugün gelinen noktada, Cumhuriyet, ulusun egemenliğinin değil, uluslararası güçlerin, sermayenin egemenliği altındadır. Bugünkü iktidar bu güçlere hizmet ettiği için var. Yolsuzluğa, hukuksuzluğa batmış olan, son yerel seçimde her türlü hukuksuzluk ve usulsüzlükle bile yüzde 44 oy alabilen bir iktidarın hala devam etmesi egemen güçlerin (sermayenin) desteği nedeniyledir. Bu iktidar halkı temsil etmemektedir. İktidarını, her türlü baskı ve hukuksuzlukla devam ettirebiliyorsa bu, ulusun egemen olamamasındandır. Bu şartlar altında bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. Her türlü içerikten uzaklaştırılmış, çocuk şenliğine döndürülmüş bu bayramı da halkın vereceği mücadele sonunda gerçek anlamıyla kutlayacağımız günler yakındır. Ulusal Egemenliği temsil edecek ulusal menfaatleri gözetecek ulusal bir yönetimin önünü açmak için halk mücadeleye devam edecek ve kazanacaktır" dedi.

Çelenk sunma törenine CHP İl Başkanı Vekili Ahmet Öztürk, Merkez ilçe Başkanı Talat Kurt, ADD Kilis Şube Başkanı Mehtap Okatan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title