Haberler

Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Çiçeklerle Kutlandı

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu çiçeklerle kutlandı Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,(DHA)- KİLİS'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu çiçeklerle kutlandı

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,(DHA)- KİLİS'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. Törenlerde, geçmiş yılların aksine silahlar ateşlenmezken, kutlamalara katılanlara çiçekler dağıtıldı.

Kilis'in kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları çerçevesinde sabah saatlerinde şehitlik ziyaret edildi, ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar Adnan Menderes Kavşağı'nda kutlandı. Çok sayıda polisin görevlendirildiği kavşağın evresindeki yollar trafiğe kapatılırken, gelen vatandaşların de üzeri tek tek arandı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger ile protokol üyeleri, Kilis'e temsili giriş yapan Kuvayi Milliye ve Mücahitleri ve Gaziler Derneği üyelerini çiçeklerle karşıladı. Kalabalık, daha sonra hep birlikte Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Geçmiş yıllarda gazilerin silahlarını ateşlediği törenlerin aksine bu kez kalabalık yürüyüş güzergahı üzerinde bulunanlara karanfiller dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'nda hep birlikte İstiklal Marşı okundu ve düzenlenen çeşitli sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"KİLİS'E DE UNVAN VERİLMELİ"

Törende kalabalığa konuşan AK Partili Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Fransız işgali sırasında verdikleri mücadeleyi hatırlattı. Komşu iller Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa şehirlerine örnek mücadelelerinden dolayı unvan verildiğini ifade eden Kara, "Biz de aynı mücadeleyi veren insanların torunları olarak, unvan hakkımızı dile getirmek istiyoruz. Antep'e gazi, Urfa'ya şanlı, Maraş'a kahraman deniliyor, biz de Kilis'in Serhat unvanı ile Serhat Kilis olması için bundan sonraki süreçte çalışma içerisine gireceğiz" dedi.

"NOBEL ÖDÜLÜ KİLİS'İN OLMALI"

Suriye iç savaşının ardından Kilis'in nüfusundan fazla Suriyeliyi barındırdığını ve bunun için Nobel Barış Ödülü'nün kente verilmesi gerektiğini de vurgulayan Kara şöyle dedi

"Bizim nüfusumuz 90 bin ama kentimizde 120 bin Suriyeli barınıyor. Buradan sesleniyorum; siz Nobel Barış ödülünü; Ahmet'e de, Mehmet'e de, Hans'a da verebilirsiniz. Şahsa verebilirsiniz onların büyük katkısı olabilir. Ama Kilis, ne dün, ne bugün, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir örnek sergiliyor. Kendi nüfusundan fazla göçmene ev sahipliği yapıyor. Kilis, Nobel ödülünü her zerresine kadar hak ediyor. Biz bunu dünyadan istiyoruz. Her gün televizyonlarda Kilis'te, sınırda, DEAŞ militanları yakalandı deniliyor ama bilin ki Kilis; Paris'ten, Roma'dan daha güvenlidir. Bunun için Nobel Barış ödülü Kilis'e verilmelidir."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kara Ak Parti Kilis Politika Güncel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

title