Haberler

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara,

Belediye Başkanı Hasan Kara, Paris, Berlin Londra’dan daha güvenli olduğunu belirttiği Kilis’in dünyanın en güvenli ili olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Hasan Kara, Paris, Berlin Londra'dan daha güvenli olduğunu belirttiği Kilis'in dünyanın en güvenli ili olduğunu kaydetti.

Basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı yapan Belediye Başkanı Kara, yaptığı açıklamada Kilis'in merkez nüfusunun 90 bin 400 olmasına karşın 110 bin Suriyeliyi barındırdığını ifade etti. Kara, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yoktur. Kendi nüfusundan fazla mülteci barındıran bir şehir yoktur. Ensar muhacir ilişkisini en iyi şekilde yürüten Kilis halkından tüm dünya bahsetmektedir. Bu kadar Suriyeli olmasına karşın, 111 kilometre Suriye sınır hattımız olmasına rağmen, dünyanın en huzurlu kenti Kilis'tir. Paris, Berlin Londra'dan daha güvenlidir. Bugün asayiş olaylarına baktığımız zaman daha her hangi bir olayın yaşanmadığı huzur ve barışın olduğu kent Kilis'dir. Suriyeli barındıran illere baktığımız zamanda bunu açıkça görebilirsiniz. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse Başbakanımız her platformumda Kilis'ten övgü olarak bahsetmektedir. Bugün tüm dünya Kilis'i konuşuyorsa, bu başarı tüm Kilislilerindir. Zaman zaman basın yayın kuruluşlarında şu kadar IŞİD militanı yakalandı, Suriye'de uçaklar bomba yağdırdı, patlama sesleri Kilis'ten duyuluyor. Hastaneye şu kadar yaralı geldi diye haberler yapılıyor. Biz bu haberlerin yapılmasına karşı değiliz, ama Kilis'teki huzur ve barışın da dünya gündemine gelmesini istiyoruz."

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ÖNERİSİ

Belediye Başkanı Hasan Kara, İnsan Haklarından Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, sahabeler şehri olarak bilinen Kilis'e Nobel barış ödülünün verilmesi önerisini canı gönülden desteklediklerini belirtti. Üstün, "Nüfusundan fazla Suriyeli barından Kilis'e böyle bir ödül verilmesi için teklif edilmesi Kilislileri onura edecektir. Bu ödül tüm Kilis halkı için önemlidir. Ben belediye başkanı olarak, diğer kurumlar kendi üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapıyorlar. Ama esas Kilis halkının yaptığıdır. Bu büyük halk her şeyin en iyisine layıktır. Kilis halkının bu fedakarlığını tüm dünyanın Nobel barış ödülü olarak tescil edilmesi gerekiyor" dedi.

GÜNEYDOĞU'NUN EN BÜYÜK MESİRE ALANI OLACAK

Belediye Başkanı Kara, Resul Osman Dağı'nın mesire alanı Güneydoğu'nun en büyük mesire alanı olacağını kaydetti. Resul Osman Dağı'nın bulunduğu 3 bin dönümlük alanın mesire alanı ilan edildiğini belirten Kara, "Buraya yakında 500 adet büyük banklar kuracağız. Bu 'çılgın proje' için herkesten destek bekliyoruz. Kilis'in rahat bir nefes alacağı bu projeye tüm halkımızın destek vermesini istiyoruz Bölgenin en iyi mesire alanına buraya yapıyoruz. Önümüzdeki yaz inşallah faaliyete geçecek. Resul Osman Dağı ile Şey Muhammed Bedevi türbesini teleferik ile birbirini bağlayacağız. Tahminen proje 50 milyon TL'ye mal olacak. Resul Osman Dağı'ndan baktığınız zaman Kilis'i, Mercidabık Ovasını, Halep'i, Islahiye'yi, Avanosları görebilecekler, Gaziantep'i Halep'i görebileceksiniz" dedi.

KİLİS'E MADALYA İLE UNVAN TALEBİ

Belediye Başkanı Kara, Kilis'in kurtuluş savaşında destan yazdığını ifade ederek, Gaizantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gibi illere verilen ünvan ve madalyaların Kilis'e de verilmesini istedi. Kara, "Antep'e, gazilik ünvanı, Maraş'a kahramanlık ünvanı, Urfa'ya Şanlı ünvanı verildi. Kilis'e de hem madalyası hemde ünvanının verilmesi gerekiyor. Tüm tarihi arvişlerde Kilis'te verilen kahramanlık destanları yazıyor. Bu konuda girişimlerde bulanarak, hem madalyamızı hemde ünvanın verilmesini istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara'ya, Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Mahire Şekeroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Selçuk ile Etüt ve Proje Müdürü Hüseyin Erkmen eşlik etti. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kara Berlin Paris Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title