Haberler

Kılıktan Kılığa 500 Bin Liralık Vurgun

Şebeke lideri'nin, kredi kartlarını kuryelerden doktor, avukat ve asker giysileriyle teslim aldığı öğrenildi.

İnternetten tespit ettiği kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak kredi kartı çıkardığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.Şebeke lideri olduğu öne sürülen Cemalettin Y. 'nin, kredi kartlarını kuryelerden doktor, avukat ve asker giysileriyle teslim aldığı öğrenildi. Dolandırıcılığın boyutunun yaklaşık 500 bin lira olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı bankalardan gelen sahte belgelerle kredi kartı başvuruları ihbarları üzerine soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipte, tespit edilen şüphelilerin internetteki çeşitli sitelerden maddi durumu iyi olan kişileri tespit ettiği belirlendi.

OYUNCU HACKER

Ardından şüphelilerin T. C kimlik numaralarını 'sosyal mühendislik" adı verilen yöntemle öğrendiği tespit edildi. Şüpheliler isimlerini belirledikleri mağdurların T. C kimlik numaralarını ve kimlik bilgilerini nüfus müdürlüklerinden avukat, doktor, polis ve asker olduklarını söyleyerek elde ediyorlardı. Şüpheliler elde ettikleri bilgilerle sahte nüfus cüzdanı çıkarıyordu. Bu cüzdanlarla kredi kartı başvurusu yapıyorlardı. Şüphelilerin bir nüfus müdürlüğünü arayarak 'Doktoruz. Bu kişi hastanemizde ameliyat edildi. Üzerinden kimlik çıkmadı. Kayıt yapmamız lazım" dediği tespit edildi. Bunun üzerine nüfus müdürlüğünün o kişinin kimlik bilgilerini verdiği belirlendi.

DOKTOR ELBİSESİYLE ALIYORDU

Şüphelilerin başka bir olayda ise, 'Polisiz. Gözaltına alınan kişinin kimlik bilgileri lazım" diyerek bir mağdurun kimlik bilgilerini elde ettiği tespit edildi. Şüphelilerin ele başı olduğu ifade edilen Cemalettin Y. çıkarılan kredi kartlarını almak için kuryeyi arıyordu. Ardından kurye ile verdiği adresin önünde buluşan Cemalettin Y. Kredi kartlarını teslim alıyordu. Cemalettin Y. 'nin kredi kartını teslim almak için verdiği meslek bilgilerine uygun giysiler giydiği belirtildi. Cemalettin Y. 'nin bir kere doktor bir kez de avukat cüppesiyle kredi kartını teslim aldığı ifade edildi. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibini ardından Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Kağıthane, Çatalca, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenerek 10 kişi gözaltına alındı.

500 BİN LİRALIK VURGUN

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet sahte asker kimligi, 3 gram esrar, 4 laptop, 5 harddisk, 1 adet pos makinası, 1 adet renkli yazıcı, 1 adet PVC kaplama cihazı, çok sayıda başka kişilere ait sahte fotoğraf ve kimlik bilgileri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ele başının Cemalettin Y. Olduğu öğrenildi. Şüphelilerin bugüne kadar 500 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi. Emniyette sorgusu tamamlanan 10 şüpheli Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title