Haberler

Kılıçdaroğlu: Rakı Sofrasında Konuşan Adam İstemiyorum

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay konuşmasında Muharrem İnce'ye göndermede bulunarak, "Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil." dedi.

, iktidar oldukları halde "yerel yönetim özerklik şartı"nı mutlaka getireceklerini söyledi. , 'ye göndermede bulunarak, "Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil" dedi

"PARTİLİ ELİTİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİM"

, parti kongresinde yaptığı konuşmada iktidar oldukları halde "yerel yönetim özerklik şartı"nı mutlaka getireceklerini söyledi. , konuşmasında partisini sağa kaydırığı yönündeki eleştirelere cevap verirken, partisini "elitist"lerden temizleyeceğini söyledi.

"RAKI SOFRASINDA KONUŞAN ADAM İSTEMİYORUM"

"Diyorlar kielitist bir parti. Elit olmak ayrı, elitist olmak ayrı. Elitlere yani seçkinlere saygım var, aydındır bunlar. Otururlar, konuşurlar, düşüncelerini topluma aktarırlar ve toplumu aydınlatırlar. Ama bir de elitistler var, rakı sofralarında 'yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Herkes çok iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil. Her şey genel başkandan beklenmez, proje üreteceğiz, adam gibi çalışacağız" dedi.

CHP'nin Yalova Milletvekilive Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman birlikte Bodrum'da elinde bira ile görüntülenmişti.

"DERSİMLİ, DEVRİMCİ KEMAL'İM"

sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Dersimli Kemal'i, elitizmi reddediyorum. İnsanıma aşığım ben, siyasetten sadece bir şey bekliyorum; bu millete hizmet etmek...'in küçük bir köyünde doğdum. 7 kardeşiz. Annem ve en büyük ablam okuma yazma bilmez. İçlerinde üniversiteye giden tek kişi benim. Ben cumhuriyet çocuğuyum. Haram lokma yemedim, hep helalin peşinde oldum. Halkıma hizmet etmeyi namuslu bir görev bildim. Benim kitabımda kul hakkı yemek, hırsızlık yoktur..."

"DÜNE KADAR SUSTUM AMA..."

'Kemal , seçildikten sonra baskıcı olmaya başladı' eleştirilerine değinen , "Kimse bana demokratlık dersi vermesin, kimse debakmasın, demokrasinin ne olduğunu bilirim, disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum doğru ama mikrofonu gören koşa koşa gidip 'yi eleştirirse kimse bakmasın buna izin vermeyeceğim. Biz demokrasiden yanayız. Ama demokrasi kaos demek değildir. Bir siyasi partiye üye olduktan sonra o siyasi partinin kurallarına uyarsınız artık. Sizi o kurallar bağlar. Ya bağlanırsınız veya ayrılırsınız. Arada başka seçenek yok. Eğer benim genel başkanlığım döneminde o tüzük değişikliği olmasaydı yeni bir genel başkan adayı çıkamazdı." dedi.

YEREL YÖNETİME ÖZERKLİK

, Çözüm Süreci'nin en önemli konularından biri olarak görülen Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı da kabul edeceklerini belirterek şunları söyledi: 'Sen doğuda başka batıda başka konuşuyorsun’ dediler. Nereye gittiysem aynı şeyi söyledim.iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz. Sadece ve sadece CHP’li olduğu için kentsel dönüşüm kararnamesi 2.5 yıl bekledi. Yerel yönetim özerklik şartı olsa bunlar olmayacaktı. Özerkliği mi, demokrasiyi mi savunuyorsunuz. Yerel yönetici yani belediye başkanı Maliye Bakanı’nın kapısında saatlerce beklememelidir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Kusura Yalova Gündem Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title