Haberler

CHP Konvoyuna Saldırı! Kılıçdaroğlu Çatışmanın Ortasında Kaldı

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç'a gittiği sırada CHP konvoyuna saldırı oldu. CHP lideri çatışmanın ortasında kaldı, 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışma 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Kılıçdaroğlu çatışmanın ortasında kaldı. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla Karayolları Bölge Müdürlüğü binasına intikal ettirildi. Kılıçdaroğlu, buradan da Şavşat Kaymakamlık binasına getirildi. Canlı yayına bağlanan Kılıçdaroğlu, "Merak etmeyin, iyiyim" dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala CHP konvoyuna saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Ala, fail olarak PKK'yı gösterdi. Kılıçdaroğlu, Ardanuç programını iptal etmedi, planlanan açılışa katılacak.

KONVOYA ATEŞ AÇILDI, KORUMALAR KARŞILIK VERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarında saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi.

KORUMA ROKETLİ TERÖRİSTİ VURDU

CHP heyetinin konvoyuna saldıran PKK'lı grubun içindeki bir terörist, elindeki roketle Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu aracı hedef aldı. Ancak CHP Liderinin korumalarından biri bu durumu fark etti ve teröristi vurarak büyük bir facianın önüne geçti.

İlgili Haberler

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Artvin'deki saldırı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu telefonla CNN Türk canlı yayınına da bağlandı.

Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi.


"BİR ŞEHİDİMİZ OLDUĞUNU HABER ALDIK"

Kılıçdaroğlu daha sonra Habertürk yayınına da bağlanarak açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Bir şehidimiz olduğunu haber aldık. Sayın Erdoğan beni aradı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

"ALLAH'IN VERDİĞİ BİR CANIMIZ VAR, O DA FEDA OLSUN"

Programımı iptal etmiyorum. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz. Bu tür olaylarda geri adım atmamız mümkün değil. Allah'ın verdiği bir canımız var o da feda olsu. Benim bulunduğum araca kurşun isabet etmedi."


CHP'Lİ VEKİL: GENEL BAŞKANI ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARDIK

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan ise yaptığı açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu konvoyun önünden sık sık silah sesleri duyduk. Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi." dedi.

Topraktutan, "Genel Başkanımızı zırhlı araçla çıkardık. Ciddi bir travma yaşadık. Ön tarafta çatışmanın yaşandığı söyleniyor. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ile görüşüyor" dedi.

CHP'Lİ BEKAROĞLU: YARALI ASKERLER VAR

CNN Türk canlı yayınına katılan CHP'li Mehmet Bekaroğlu, CHP konvoyunun çatışmanın olduğu yere intikal etmek üzereyken yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Mehmet Bekaroğlu, olayda konvoyun bir hasar almadığını ve konvoyda yer alan kimsenin yara almadığını dile getirdi. Saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Bekaroğlu, çatışmada yaralı askerlerin olduğunu söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ARACI GELDİKTEN SONRA SALDIRI OLDU"

Bekaroğlu, çatışma devam ettiği için heyetin bölgeden ayrıldığını kaydederek saldırıyla ilgili şunları söyledi: Genel Başkanı'nın arabası geldikten sonra saldırı başladı. Genel Başkanımızın aracına isabet olmadı. Jandarma tarafından oluşturulan güvenlik noktasına ilk etapta ateş açıldı.


ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak bizzat kendisinden bilgi aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP konvoyunun Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisiyle birer telefon görüşmesi de yaptığı kaydedildi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

aşbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

HDP SALDIRIYI KINADI

Toplumun her kesiminden saldırıyla ilgili kınama mesajları yayınlanırken, HDP tarafından yapılan açıklamada da "Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ CHP LİDERİNİ ARADI

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti ve saldırıyı kınadı.

KORUMA SAYISI ARTTIRILMIŞTI

'Liderlere yönelik suikast olabilir' iddiaları üzerine geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun 13-14 olan koruma sayısı 21'e yükseltilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ardanuç Şavşat Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title