Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan 'Balyoz' Değerlendirmesi

Malatya'daki mitinginin ardından, Yakınca Beldesinde kayısı işçileriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Balyoz Darbe Planı konusunda ´Görülen dava siyasi bir davadır´ dedi.

Malatya'daki mitinginin ardından, Yakınca Beldesinde kayısı işçileriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Balyoz Darbe Planı konusunda ´Görülen dava siyasi bir davadır´ dedi.

Beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Yakınca kasabasında, kayısı işçilerini ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerle birlikte yemek yedi.

Adıyaman'dan gelen mevsimlik işçilerle, bulgur pilavı ve kurusoğan yiyerek işçilerle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu işçilerin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu'na çıkışta Balyoz Darbe Planı davasında bugün yaşanan gelişmeler soruldu. Sorulan soruya çok kısa cevap veren Kılıçdaroğlu, ô Arkadaşlar görülen dava siyasi bir davadır, bu kadar yeterliö diyerek konu ile ilgili konuşmadı.

KIRIM KONGO KENESİ GİBİ HALKI SÖMÜREN RECEP BEY'İ SANDIĞA GÖMECEĞİZ´

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Malatya mitingde, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Halkı sömüren, Kırım Kongo Kenesi gibi halkı sömüren Recep Bey'i inşallah 12 Eylül'de sandığa gömeceğiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak üzere özel uçakla Malatya'ya geldi. Yol boyunca halkın yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, gecikmeli olarak saat 18.00 sıralarında mitingin yapılacağı Hükümet Meydanı'na ulaşabildi. Burada yaklaşık 15 bin kişinin bulunduğu miting alanında 'Başbakan Kemal', 'Halkçı Kemal', 'Devrimci Kemal' sloganları eşliğinde parti otobüsüne çıkan Kılıçdaroğlu konuşmasının tamamında AKP Hükümetine yüklendi.

Pazar günü Başbakan Erdoğan'ın da Malatya'ya geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, parti ayrımı yapmadan Malatyalılardan, "Şurada heykeli olan rahmetli İsmet İnönü'ye, hangi yüzle, hangi tarih bilinciyle, hangi ahlakla Hitler benzetmesi yaparsın? Onu sorun" dedi.

BU DÜZENDEN KİM MEMNUN?

AK Parti'nin 8 yıldır ülkeyi yönettiğini, ancak işsizlik ve yoksulluğun azalmadağını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu düzenden kim memnun? Halkı değil cebini düşünen Recep Bey ve adamları memnun. Buraya halkın partisi olarak sizi dinlemeye geldik. Halkın partisi olarak dertlerinize çözüm olacağız, cebimizi değil önce halkı düşüneceğiz. Burada çok güzel bir afiş var. 'Ürün tarlada, çiftçi icrada, Recep Bey havuzlu villada' diye. Ben size bir Türkiye gerçeğini anlatmak istiyorum. Bunlar siyasete atılırken, biz fakiriz, mağduruz, fukarayız, ezilmişlerin partisiyiz, inançlara saygılıyız, herkesi kucaklayacağız dediler. Oy verdiniz iktidara geldiler. Malatyalı AKP iktidarının ne olduğunu gördü. İşsizliği, açlığı, yolsuzluğu gördü. Ne kadar dram varsa yaşadı. Recep Bey, herkesi unuttu. Havuzlu villada oturuyor, beyefendi sırtını da halka çevirdi."

12 EYLÜL'DE SANDIK GELİYOR

Başbakan'ın çiftçiden hoşlanmadığını, çünkü çiftçinin çalıştığını ve ürettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ne demişti Recep Bey? Ananı da al git demişti. 12 Eylül geliyor. Bütün Malatyalılardan istirham ediyorum. Sizin tarihi bir hemşehrinize, bütün dünyanın önünde ilik iliklediği hemşehrinize Hitler benzetmesi yapan, işsizliği yaratan, yolsuzluğu yaratan, sizin gelirinizi sömüren, siyesette zenginleşen ve halkı unutan Recep Bey'e şu sormanızı istiyorum. Deyin ki; Ey Recep Bey ben bize dedin ki ananı da al git, teşekkür ediyoruz. Anamızı aldık gittik. 12 Eylül'de sandık geliyor. Anamızı alacağız, bacımızı alacağız, babamızı alacağız, amcamızı alacağız ve sandığa gideceğiz. Halkı sömüren, Kırım Kongo Kenesi gibi halkı sömüren Recep Bey'i inşallah 12 Eylül'de sandığa gömeceğiz."

İNANÇLARI SÖMÜRÜYOR

"Halkın gündemi ile Recep beyin gündemi farklı. Gündeminde başka şeyler var. Halkı, fakir fukarayı düşünmüyor, inançları sömürüyor, etnik kimlikleri sömürüyor" diyen Kılıçdaroğlu, terörü de işsizliği de CHP'nin bitireceğini, bu konuda söz verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz siyasette zenginleşmeyeceğiz, cebimizi düşünmeyeceğiz. Kim yolsuzluk yaparsa, Malatya meydanında söz veriyorum. Babam da yolsuzluk yapsa yakasına yapışacağım" dedi.

"Recep Bey ve ekibi, inancımızı sömürüyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, siyasetin konusunun inançlar olmadığını, çağdaş Türkiye yaratmak olduğunu söyledi. 2002 yılından önce insanların telefonda rahat konuştuğunu, şimdiki hükümeti telekulaklıkla suçlayan Erdoğan, iktidarlarında emeklinin hakkını arayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Size soruyorum. Siz de Recep beye sorun. Deyin ki, bu anayasa değişikliği işsizliği, yoksulluğu, çiftçi derdini, emekli derdini, memur derdini, sanayici derdini çözüyor mu? Özgürlükleri mi genişletiyor. O zaman 12 Eylül'de oyumuz hayır olacak.

Malatya meydanından söz veriyorum. CHP iktidarında yeni bir anayasa yapacağız. Önce siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Siz naylon faturacı Maliye Bakanı ister misiniz? Siz kalpazan Başbakan ister misiniz? İhaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı milletvekili ister misiniz? Ama onlar parlamentoda görev yapıyorlar. Onların dokunulmazlığı var. Söz ilk yapacağım iş dokunulmazlığı kaldırmak olacaktır. Anayasa değişikliği böyle olur. Anayasa değişikliği dokunulmazlığın arkasına sığınanların işi değildir. Önce 12 Eylül, sonra seçimler geliyor. Beraber, insanımızı, çocuklarımızı seviyor, geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, AKP'yi sandığa gömüp, Türkiye'yi aydınlıklara çıkaracağız.

Gelirken Recep Beyin afişlerini gördüm. R nokta Tayyip Erdoğan demiş. Niye Recep'i kullanmıyor? Korkuyor. Çünkü Recep deyince milletin aklına havuzlu villa geliyor. Siyasete yırtık ayakkabıyla gireceksin, sonra havuzlu villaya gireceksin, halka sırtını döneceksin. Kul hakkı yiyeceksin. Bunun hesabını soracağız."

Konuşmasının sonunda partililere çiçek atan Kılıçdaroğlu daha sonra miting alanından ayrıldı.

MİKAİL PELİT- MALATYA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title