Haberler

Kılıçdaroğlu'na Küfürlü Pankart Şoku

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'na Başbakan'ın memleketinde yumurta ve pankartlı tepki

Rize'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsüne Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yumurtalı saldırı düzenlendi. 'Biz de senun a...' yazan bir pankart asıldı

Kılıçdaroğlu, Bayburt mitinginin ardından geldiği Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti. Miting alanında Ergenekon davasından tutuklu, CHP'nin Zonguldak'tan milletvekili adayı gösterdiği Rizeli Mehmet Haberal'ın fotoğraflarının bulunduğu çok sayıda pankart dikkat çekti. Pankartlarda, 'Ya bıraksınlar özgürlüğüme döneyim, ya da suçum neyse gereğini yapsınlar', 'Haberal'a özgürlük', 'Adalet istiyoruz', 'Küçük hırsızlar el feneri kullanır, büyük hırsızlar deniz feneri kullanır', 'Recep bey ahirtte dokunulmazlık yok', 'Dertleri derelere dökelim de sel olsun, senin gibi çırağa Rizeli kurban olsun' pankartları açıldı. Kılıçdaroğlu sözlerine başlamadan önce boynuna yöresel atkı keşan taktı.

SÖZLERİMİ YERİNE GETİREMEZSEM İLK DÖRT AYDA BIRAKACAĞIM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Verdiğim sözleri yerine getiremezsem ilk dört ay içerisinde siyaseti de genel başkanlığı da bırakacağım. İlk dört ay içerisinde aile sigortası kurumunu kuracağız. Taşeronlaşmayı kaldıracağız. Emekliye gelir artışından pay verilmesi ile ilgili yasayı çıkaracağız.

İlk dört ay içerisinde gençlerin askerlik süresini 9 aya indirmek için çalışmayı başlatacağız. Gençlerin askerlik süresini 15 aydan 9 aya indireceğim. Diyorlar ki gençlerin askerlik süresini 15 aydan 9 aya indiriyorsun memleketi kim savunacak? Rize'den söylüyorum. Eğer bu ülke savunulacak konuma gelirse değil 9 ay 9 yılda askerlik yaparız biz.

Bu ülkede kimin derdi varsa çözüm CHP' dedir. CHP Genel Merkezi'ni son altı ayda bir üniversite gibi çalıştırdım. Gecenin 2 ve 3'ünde çalışan arkadaşlara moral vermek için onların çayını kahvesini içmeye gittim. Toplumun hangi kesiminin derdi varsa onunla ilgili projelerimiz var. Artık eleştiren değil öneri getiren, vatandaşın sorununa değinen, ona plan veren yeni bir CHP anlayışı ile yola çıkıyoruz. Size güveniyoruz, sizde bize güvenin."

Miting sonunda Kılıçdaroğlu, CHP'ye katılan Anavatan Partisi eski Rize İl Başkanı Muharrem Yardımcı'ya parti rozetini taktı.

OTOBÜSE YUMURTALI SALDIRI VE KÜFÜRLÜ PANKART

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun miting alanından otobüsle ayrıldığı sırada bir grup Başbakan Erdoğan'ın annesine yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nu yuhalayan yaklaşık 20 kişilik grubun önünde polis önlem aldı. Kalabalığın içerisinde atılan bir yumurta otobüsün ön camına isabet etti.

Miting sırasında arka tarafta bir binadan Kılıçdaroğlu'na küfürlü pankart açıldı. 'Biz de senun a...' yazılı pankarta müdahale eden polis hemen kaldırttı.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Çayeli ilçesi'ne geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title