Haberler

'Kılıçdaroğlu ile Görüşürüm'

Güncelleme:

Erdoğan, Terörle Mücadele Konusunda, 'Sayın Kılıçdaroğlu ile de Görüşürüm' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröre karşı ortak mücadele için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşebileceğini belirterek, "Bu konuda önyargımız yok. Daha önceki taleplerimiz olumsuz karşılanmıştı. Temenni ederim Kılıçdaroğlu ile bu dönem kapanmıştır" dedi.

G-20 Zirvesi için gittiği Kanada'dan dönen Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda Toronto Zirvesi ve yurt içindeki gelişmeler hakkında soruları yanıtladı. Bir soru üzerine Erdoğan, terörle mücadele konusunda ortak çalışmalar yapmak için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelebileceklerini belirterek, "Bu konuda benim herhangi bir önyargım yok. Terörle mücadele milli bir konudur. Kılıçdaroğlu ile de Bahçeli ile de görüşürüm. Yeter ki ortak samimi bir konsensüs oluşsun. Oturalım ortak kanaatleri paylaşalım. Bize düşeni biz gerçekleştirelim. Tüm siyasi partiler de kendilerine düşeni yerine getirmek suretiyle ortak söylem oluşturabilirsek ortak mücadele oluşturabilirsek terör konusunda kısa sürece netice alma imkanımız olur" diye konuştu.

Erdoğan daha önce eski CHP lideri Deniz Baykal'a da görüşme taleplerini ilettiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını da sözlerine ekleyerek, "Temenni ederim ki Kılıçdaroğlu ile bu dönem kapanmıştır" dedi.

-TORONTO DEĞERLENDİRMESİ-

Erdoğan Toronto'daki temasları hakkında bilgi verdiği toplantıda Türkiye'nin daha katılımcı ve küresel ekonomiyi daha fazla destekleyecek bir uluslararası ticaret sisteminin desteklenmesinden yana olduğu mesajı verdiklerini söyledi. Erdoğan Toronto temaslarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Toronto'da da doğal kalkınma gündeminin en kısa zamanda başarıyla sonuçlandırılması çağrısında bulunduk. Düşük gelirli ülkelerin dünya ekonomisine daha fazla entegre edilmesi konusunda hassasiyet sergilemekteyiz. Türkiye olarak gelişmişlik farklarının azaltılması, düşük bütçeli ülkelerin gelişmesi konusunda daha hassas davranmamız gerektiğini dile getirdik. 2011 yılı Haziran ayında Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş ülkeler konferansını gerçekleştireceğiz. Bu çabalarımız takdirle karşılanmıştır."

-TERÖRE KARŞI ÜÇLÜ MEKANİZMA-

Erdoğan teröre karşı üçlü mekanizma oluşturulması konusunda ayrıntı veremeyeceğini belirtirken istihbarat paylaşımını aşan bir sürecin içinde bulunulduğunu, bu konuda daha kararlı adımların atılması konusunun Obama ile yaptığı görüşmede gündeme geldiğini söyledi.

Erdoğan ABD Başkanı Obama'ya İsrail konusunda ilettikleri taleplerin nasıl sonuçlanmasını beklediği yönündeki bir soruya "Sayın Obama ile görüşeli 48 saat bile olmadı. Bu konuda bir defa gerek özür dilenmesi konusu gerek tazminat konusu gerekse bu ilk iki konu Türkiye İsrail arasındaki konudur. Üçüncü konu da ambargonun kaldırılması konusudur. Üçü de mutabık kaldığımız konulardır. İsrail Başbakanı'nın 7 Temmuz'da ABD'ye yapacağı seyahatte bunu görüşeceklerini ifade ettiler. Daha önceki görüşmelerde de olumlu yaklaşımlarını gerek telefonda gerek bu görüşmede dinledim" şeklinde yanıtladı.

-HATAY VE ŞEYH SAİT DEĞERLENDİRMESİ-

Başbakan Erdoğan, Hatay Valisi'nin güvenlik güçlerinin kekik toplayan köylüleri terörist zannetmesi üzerine ateş açılması ve sivillerin ölümü üzerine yaptığı açıklamayı konu hakkında detaylı bilgisi olmadığı söyledi. Neticenin üzücü olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda inceleme başlatması gerektiğini söyledi.

Şeyh Sait'in ölüm yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da düzenlenen anma etkinliklerini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise, "Hukukumuz böyle bir toplantıya, böyle bir anmaya müsaade ediyorsa her tür STK bu toplantıları yapabilir" yanıtını verdi.(ANKA)

(ZHR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title