Haberler

Kılıçdaroğlu Çorlu'da Asfalt Şantiyesini Gezdi

Tekirdağ mitinginin ardından partiye ait seçim otobüsü ile Çorlu'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyeye ait asfalt şantiyesine geldi.

Tekirdağ mitinginin ardından partiye ait seçim otobüsü ile Çorlu'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyeye ait asfalt şantiyesine geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılayan Belediye Başkanı Ünal Baysan çiçeklerle karşıladı. Başkan Baykan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na iş yeleği giydirdi. Çorlu Belediyesi'nin yeni asfalt şantiyesi ve iş makinalarının hizmete alınması töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, partisinin yerel yönetimlerde başarılı olduğunu bu konuda pek çok isim yetiştirdiklerini, il tercihli yolu, ilk metronun temelini attıklarını hatırlattı. İstanbul Belediyesi'nin krizin en zor günlerinde Hollanda'dan tanesi 1 milyon 200 bin EURO'ya otobüs aldığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdarğlu, ôİstanbul'da bir tercihli yol var, metrobüs hattı. O hatta kullanılmak üzere otobüs aldık krizin en yoğun olduğu günlerde nereden aldık Hollanda'dan aldık. Tanesine 1 milyon 200 bin Avro para ödedik. Hollanda'nın bir özelliği var dağ yok, dağ olmayan ender ülkelerdin birisidir. Kendilerine göre otobüs yapmışlar yokuş çıkamıyor. İstanbul 7 tepeli kent, buraya aldılar otobüsler yokuş çıkamıyor" dedi.

Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük üretim merkezi olduğunu anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ôRecep beyin bundan bu otobüslerden bahsettiğini duydunuz mu? Bir de kul hakkı yememekten bahsediyor. Yunanistan otobüslerinin yüzde 42'sini Türkiye'de üretiyoruz. Krizin en önemli noktasında yokuş çıkmayan otobüs aldık, onları fabrikaları çalıştı . Biz 65 bin metal işçisini kapı önüne koyduk. İşçi kardeşlerime söylüyorum aynısını İspanya yapmak istedi. Bir belediye yabancı bir firmadan ucuz diye otobüs almak istedi. Sendikalar grev yaptı, buradan alacaksın İspanyol işçisi çalışacak dediler ve otobüsler ülkelerinden aldılarödiye konuştu.

İstanbul Belediyesi'nin Türkiye'nin en pahalı hurdalığını oluşturduğuna işaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sözlerine, ôBizim sendikalar ses çıkarmadılar. Bu ülkede herkes çalışsın istiyorum üretsin istiyorum. Hükümet sadece işçiye değil, temiz siyaset isteyen, temiz siyasetten yana olan herkese hesap verecek. Sadece üçkağıtçılar hariç onlar birbirin tanıyor. Ülkesi için çalışan tuttuğunu koparan herkes bu görevi benden bekledin bu görevi alacağız onlardan hesabı soracağız. ôşeklinde tamamladı.

Çorlu'nun sanayi merkezi olmasına rağmen işsizliğin olmasının altında hükümetin yanlış politikaları olduğuna işaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizde resmi işsizlik rakamlarının yüzde 12 olduğunu, ancak gerçek rakamın yüzde 23 olduğunu ileri sürdü. Çorlu'daki fabrikaların sökülüp Mısır'a götürüldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, ôBizde hepsi var ama sağlıklı tutarlı halkını düşünün siyaset anlayışı yok. Sizlere sözlerim var örgütlenin işçi kardeşlerim. Halkın iktidarında taşoranlaşmaya da son vereceğiz. ödedi.

BAŞBAKANIN SÖZÜ HAVADA KALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kriz döneminde TOBB üyelerinden her birinin bir işçi almasını önerdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ôAnayasa referandumu yapıldı. Görüştüğümüz maddelerden birisi de işçiler isterse 2 sendikaya üye olacaktı. Allah aşkına 1 olanı kapı önüne koyuyorlar, ikinciye olanı yurt dışına sürecekler. Sizi nasıl aldattıklarını, kandırdıklarını, evet oyu vermek için kampanya açan sendikamız vardı. Onların peşinde koşan sendikamız vardı. Başbakanın TOBB genel kurulunda her işveren işçi alırsa işsizlik önlenecek dedi. İşverenler işçi aldı mı, kimse başbakanı takmadı. Ekonominin kuralarına aykırı konuşursun sözün havada kalır. Sözü havada kalan başbakanın bir daha oraya katılmaması lazım. ôdedi.

Konuşmasının sonunda işçilerin 1 Mayıs Bayramı'nıda kutlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu Belediyesi'nin yeni tesislerini gezdi. Çorlulu küçük kızların kemanla çaldığı 1 Mayıs Marşı'nı dinleyen Kılıçdaroğlu daha sonra seçim otobüsü ile bir TV programına katılmak üzere karayolu ile İstanbul'a gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title