Haberler

Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın Ezberi Bozuldu

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın CHP Kurultayının Ardından Ezberi Bozulduğunu Öne Sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bence Sayın Başbakan'ın CHP'deki değişimi önce hazmetmesi, içine sindirmesi gerekiyor. Şu andaki eleştirileri fazla duygusal. Aklın değil de duygusallığın getirdiği eleştiriler var. Kullandığı bazı sözcükleri zaten sözlüklerde de bulamıyoruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Çorum'daki programının ardından Vadi Restoran'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''medyanın kendisine yönelik ilgisini eleştirmesi hakkında'' değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın CHP kurultayının ardından ezberi bozulan siyasetçilerin arasında yer aldığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, ''Bence Sayın Başbakan'ın CHP'deki değişimi önce hazmetmesi, içine sindirmesi gerekiyor. Demokrasinin, CHP'nin içinde nasıl var olduğunu görmesi gerekiyor. Daha sonra, daha serinkanlı bir ortamı yakaladığında Sayın Başbakan bize yönelik de eleştirilerini yapabilir. Ama şu andaki eleştirileri fazla duygusal. Aklın değil de duygusallığın getirdiği eleştiriler var. Kullandığı bazı sözcükleri zaten sözlüklerde de bulamıyoruz'' dedi.

''Solda birlik'' arayışı kapsamında TDH lideri Mustafa Sarıgül'le bir görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Sarıgül'le herhangi bir temasının olmadığını söyledi. Sarıgül'ün kendisini kutlamak için aradığını, ancak henüz bir görüşme yapmadıklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, ''Biz, makam beklemeyen, unvan beklemeyen, halka hizmet etmeyi temel ilke edinen herkesi CHP çatısı altına bekliyoruz. Ama 'ben geleceğim, şu koltuğu vereceksin' diyen kişilerin CHP'ye gelmelerine gerek yok'' yanıtını verdi. Bir gazetecinin, Sarıgül'ün bu şekilde bir talebinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine de Kılıçdaroğlu, kendisinin Sarıgül'le görüşme imkanının olmadığını hatırlattı.

CHP lideri, başka bir soru üzerine de Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile CHP'ye katılması konusunda görüştüğünü, Genç'in kendi seçim bölgesindeki seçmenlerinin görüşlerini aldıktan sonra uygun görmesi halinde partiye katılacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine de Ordu Belediye Başkanı ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da CHP çatısı altında görmeyi istediklerini söyledi.

Bir gazetecinin Parti Meclisi (PM) Üyesi Gürsel Tekin'in bundan sonraki görevine ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, CHP'deki herkesin çok değerli olduğunu belirtti. Herkesin her konumda parti için çalışmak durumunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Sayın Tekin de bizim için çok değerlidir. PM'de bir seçim yapıldı. Oy birliğiyle çıkan bir karar var. Ben, parti içi sorunların medya aracılığıyla tartışılmasını uygun görmüyorum. Sayın Tekin'le her zaman her yerde sıklıkla konuşuyoruz. İstanbul'da çok değerli hizmetler verdiğini, vermeye devam ettiğini, PM'de de çok önemli hizmetler vereceğine inanan birisiyim'' diye konuştu.

CHP lideri, Tekin'in, PM üyeliğinden istifa edeceğine yönelik birtakım söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine de Tekin'in PM üyesi olduğunu ve CHP'ye önemli hizmetler verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Onun küsmesi, küstürülmesi en azından bizi de üzer'' dedi.

Tekin'in yeniden İstanbul İl Başkanlığı için aday olması durumundaki tepkisinin ne olacağının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ile görüşmesi gerektiğini, kendisinin böyle bir talebinin olup olmadığını bilmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, ''Önemli olan partinin sorunsuz kendi iç yapılanmasını sağlaması ve halka inip, halkın sorunlarıyla keyiflenmesidir. Bizim arzu ettiğimiz nokta bu zaten'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Sizin tercihiniz nedir?'' sorusuna, ''Kendisinin tercihinden çok Gürsel Tekin'in görüşünün önemli olduğu'' karşılığını verdi.

Mevcut makam aracı yerine yeni bir makam aracı kullandığının belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, bunun kendi tercihi olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ''Zonguldak'ta yaşanan patlamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 'Güzel öldüler' dedi. Siz bu cümleleri nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise şu karşılığı verdi:

''Bu cümlelerin değerlendirilecek hiçbir tarafı yok. Patlama sonucu yaşamını yitirmiş insanların 'güzel öldüler' diye tanımlanması büyük bir talihsizlik. Bunu Çalışma Bakanı tarafından dillendirilmesi daha da büyük bir talihsizlik. Kaldı ki patlama sonrası bazılarının kimlikleri DNA testiyle saptanabildi. Bazıları mezardan tekrar çıkarıldı ve ailelerine teslim edildi. Ölümü güzel olarak göstermek hele hele bir Çalışma Bakanı tarafından asla doğru değildir.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title