Haberler

Kik Heyetinin Ziyaretleri Sona Erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başlanan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk bölümü tamamlanan ziyaretlerin ikinci turunda BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i TBMM’deki makamlarında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya köşkünde görüşen KİK heyeti ziyaretlerini tamamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başlanan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk bölümü tamamlanan ziyaretlerin ikinci turunda BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i TBMM'deki makamlarında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya köşkünde görüşen KİK heyeti ziyaretlerini tamamladı. Ziyaretlerin ardından yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı ve AB-Türkiye KİK Eş Başkanı Bendevi, şöyle konuştu: "Biz, TESK, TOBB, TÜRK-İŞ, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TİSK ve Kamu-Sen olarak, Türkiye'nin sözü dinlendikçe, sözümüzün dinleneceğini, Türkiye var oldukça var olacağımızı, Türkiye güçlü oldukça güçlü kalacağımızı, çok iyi biliyoruz. Her görüşten, her inançtan, her etnik gruptan üyelerimiz var. Hepimiz her şeyden önce huzur içinde çalışmak, üretmek ve ülkemizin büyümesine katkıda bulunmak isteriz. Türkiye bir seçim sürecini daha geride bıraktı. Yerel seçimler bitti. Milli irade tecelli etti, seçim sandığı işlevini bir kez daha başarılı bir biçimde yerine getirdi. Şimdi ilk kez halkoyuyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Sonra da genel seçimler gelecek. Siyaset dolu zorlu bir dönemi geride bırakıyoruz. Bu yoğun siyaset gündeminin ardından, herkesin kendi işine odaklanabilmesine fırsat verebilmek için, siyasi ortamın bir an önce yumuşatılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz."

Küresel ekonominin zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Palandöken, sözlerine şöyle devam etti: "İçinde bulunduğumuz iktisadi şartlar hepimizi zorluyor. Üyelerimiz dışarıdan gelen iktisadi şokun olumsuz etkilerini günlük yaşamlarında hissediyor. Kimse geleceğinden endişe etmek istemiyor. Yaptığımız çalışmalar, dünün olumsuz etkisini hisseden üyelerimizin gelecek aylar için son derece iyimser olduğunu gösteriyor. Bu iyimserliği destekleyecek en önemli etki siyasette gözle görülebilen bir yumuşama ortamı olacaktır. Türkiye dışa açık bir ülke. Dışa açılarak zenginleşebileceğimizi yaşayarak öğrendik. Dışa açık bir ülkenin, dışarıdan gelen şoklara her zaman hazır olması gerektiğini de biliyoruz. Dışarıdan gelen negatif iktisadi etkileri, çalışarak ve üreterek bertaraf edebilmemiz için, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda daha huzurlu bir siyasi ortama ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz."

BU TALEBİ MUHATAPLARINA İLETTİK

TESK Genel Başkanı Palandöken, ilk olarak Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Geçen hafta ve bu hafta muhalefet partilerimizin liderlerini ziyaret ettik. Son olarak Sayın TBMM Başkanımız ile Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü ziyaret ettik. Biz, Türkiye'de gündemin artık ekonomi olması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal devlet niteliğimize uygun sosyal politikalara ağırlık verilmesi gerektiği inancındayız. Türkiye'nin geleceğine ilişkin iyimserliğimize destek vermenizi diliyoruz. Avrupa Birliği katılım sürecindeki kararlılık sürdürülmelidir. Yeni anayasa arayışımızla gündeme gelen daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuk sürecinin devam ettirilmesini yürekten istiyoruz. Biz, milli iradenin öneminin farkındayız. Milli iradenin elindeki yetki ve takdir yetkisi, bürokrasiye devredilmemelidir. Ülkemizin geleceği açısından önemli yasal düzenlemeler yapılırken, bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, ülkemizin çıkarları her şeyin üstündedir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title