Haberler

Kick Boks Aday Hakem Kursu

Malatya'da, Kick Boks Federasyonu tarafından açılan aday hakem yetiştirme kursu, verilen eğitim sonrasında gerçekleştirilen sınavın ardından sonra erdi.

Malatya'da, Kick Boks Federasyonu tarafından açılan aday hakem yetiştirme kursu, verilen eğitim sonrasında gerçekleştirilen sınavın ardından sonra erdi.

Atatürk Spor Salonu toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimin son gününde aday hakemlere uygulamalı bilgiler aktarıldı. 20 aday hakemin yer aldığı eğitim sonrasında, kursiyerler sınava tabi tutuldu.

Aday hakemlere verilen kursla ilgili bilgiler veren Uluslar Arası Hakem ve Kick Boks Merkez Hakem Kurulu Üyesi Sami Türk, "Kursiyerlerimiz burada genel kick boks hakemliği, tatami hakemliği ve link sporları hakemliği ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler verdik" dedi.

Uluslar Arası Hakem Halil Işık ise, kursun çok faydalı geçtiğine değinerek, " Malatya'nın kick boks sporuna karşı büyük bir ilgisi var. Yeteri kadar potansiyele de sahip. Kick Boks Malatya İl Temsilcisi Nurullah Ertaş kendisini bu işe tamamen adamış. Bu kapsamda Malatya'da faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Sporcularımız yetişiyor. Şuanda Malatya'nın hakem ihtiyacı pek fazla olmamakla beraber bayrağı genç hakemlere teslim etmek için aday hakemlerimize iyi bir eğitim verdik" diye konuştu.

Kick Boks Malatya İl Temsilcisi Nurullah Ertaş da, Malatya'nın kick boks sporunda önemli bir yerinin olduğunu vurgulayarak, "Malatya, kick boks branşında iyi bir potansiyele sahip. Bizler sporcu yetiştirmenin yanı sıra antrenör ve hakemlerimizin de bu branşta uzmanlaşması için çalışıyoruz. Bu kapsamda yardımcı antrenör ve aday hakem kurslarımızı düzenledik" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Merkez Hakem Kurulu Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title