Haberler

Kıbrıs Şehitliğinden Götürülen Tank İade Edildi

Güncelleme:

Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi tarafından Silifke ilçesindeki Kıbrıs Şehitliğinden alınan tank gelen tepkiler üzerine iade edildi.

Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi tarafından Silifke İlçesi'ndeki Kıbrıs Şehitliği'nden alınan tank tepkiler üzerine iade edildi.

Silifke İlçesi'ndeki Kıbrıs Şehitliği'ndeki tank ve zırhlı keşif aracının da bulunduğu askeri araçlar Toroslar Belediyesi'nce bir süre önce Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşa edilen Rauf Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'ne götürdü. Bu durama Silifke Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut tepki gösterdi. 'Askeri araçları valiliğin bilgisi dahilinde resmi yazışmalarla getirdik' diyen Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, Silifke halkının yoğun talebi üzerine askeri araçları gönderme kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Yıllardır bakımsız vaziyette bulunan askeri malzemelerin ilçemizde yapılan Rauf Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'ne getirilmesinin ardından birçok Silifkeli hemşehrimiz bizzat beni arayarak, askeri malzemelerin geri gönderilmesi yönündeki taleplerini ilettiler. Toroslar Belediyesi olarak milli, manevi ve tarihi değerleri sürekli ön planda tutuyoruz. Bu olayla biz asıl amacımıza ulaştık. Bizim amacımız, genç nesillere tarih şuurunu, Türk milletinin kültürünü, milli ve manevi değerlerini en iyi şekilde aktarmaktır. Bu olayla birlikte Türk milletinde var olan milliyetçilik ruhunu ön plana çıkarttık. Özellikle Silifke'deki bürokrat ve siyasiler olmak üzere tüm kamuoyunun dikkatini Silifke'de bulunan Kıbrıs Şehitliği'ne çektik. Resmi yazışmalarla temin ettiğimiz Silifke'den getirilen askeri malzemeleri yeniden Silifke halkına emanet ediyoruz."

Askeri araçları teslim alan Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar ise Kıbrıs Barış Harekatı anılarının 40 yıldır Silifke halkı ile bütünleştiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toroslar Silifke Mersin Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title