Haberler

Kibarlık Budalası" ve "Kanlı Nigar" Seyirciyle Buluştu

Moliere’in "Kibarlık Budalası" isimli eseri İzmir Devlet Tiyatrosu'nda, eskiyi günümüzle buluşturan şarkılı, çalgılı, gülmeceli bir oyun olan "Kanlı Nigar", Bursa Devlet Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu.

Moliere'in "Kibarlık Budalası" isimli eseri İzmir Devlet Tiyatrosu'nda, eskiyi günümüzle buluşturan şarkılı, çalgılı, gülmeceli bir oyun olan "Kanlı Nigar" Bursa Devlet Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu.

Devlet Tiyatrolarından (DT) yapılan yazılı açıklamaya göre, küçük burjuvanın sapkınlıklarını, halkın çelişkili davranışlarını, saraya mensup insanların sarayı nasıl istismar ettiklerini açık bir biçimde gözler önüne seren "Kibarlık Budalası", zamanının ötesine geçmiş klasik bir eser olarak günümüze de ışık tutuyor.

Sahnelendiği ilk gün saraya karşı olarak algılanan ünlü Fransız yazarın kaleme aldığı eser, insanları güldüren komik bir oyundan ziyade, yaşadığımız çağın sosyal ve ekonomik düzenine göz atan hicivlerle dolu acımasız bir toplumsal eleştiri niteliği taşıyor.

Moliere'nin daha önce de sahneye taşınan eserlerinden biri olan "Kibarlık Budalası", İzmir Devlet Tiyatrosu'nda ilk kez sahneleniyor. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan oyunun yönetmeni ise Bozkurt Kuruç.

-Eskimeyen Bir Güldürü "Kanlı Nigar"

Yeni sezonda Bursa Devlet Tiyatrosu'nun yeni eseri "Kanlı Nigar" ise gelenekseli günümüzle buluşturan son derece eğlenceli bir oyun olarak dün seyirci karşısına çıktı.

Demet Oran, Ali Volkan Çetinkaya, Cem Arabacıoğlu ile Kemal Okur'un rol aldığı Sadık Şendil'in  yazdığı "Kanlı Nigar" oyununu rejisör Ali Düşenkalkar sahneye taşıdı.

Geleneksel Türk Tiyatrosunun çağdaşlaştırılması yönünde yapılmış en önemli çalışmalardan biri olan oyun, dekoru, kostümleri, ışık tasarımı, kareografisi ve özellikle de müzikleriyle seyircisine keyifli bir seyir vadediyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title