Haberler

Kgf Başkanı Faik Yavuz: "Türkiye Ne Zaman Ayağa Kalksa Terör Olayları Artıyor"

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, “Terör kim tarafından gelirse gelsin bana göre bir insanlık suçudur.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, "Terör kim tarafından gelirse gelsin bana göre bir insanlık suçudur. Türkiye ne zaman ayağa kalksa, muhakkak bu tip olaylar çıkıyor. Şu an bizim yapacağımız sağduyulu davranmak" dedi.

KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve beraberindekiler, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Toplantısı için Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'na geldi. Toplantıya KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, Kredi KOSGEB Başkanı Reçep Biçer, KGF Yönetim Kurulu üyeleri KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç, Hazine Daire Başkanı Hakan Ertürk, Hazine Daire Başkanı Üyesi Harun Akkaş, Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Turgut Gülcihan, Türkiye Ekonomi Bankası'ndan Serdar Çağlar katıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan KGF Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Şanlıurfa, Suruç, Ceylanpınar ve Adıyaman'da yaşanan terör saldırılarını lanetlediklerini belirtti.

Uluslararası arenada teröre çanak tutulduğunu ifade eden Yavuz, "Bizim bu oyuna gelmememiz gerekiyor. Mümkün olduğu kadar sağduyulu davranıp olaylara çok sakin bir şekilde geçiştirip bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Terör kim tarafından gelirse gelsin bana göre bir insanlık suçudur. Türkiye ne zaman ayağa kalksa, muhakkak bu tip olaylar çıkıyor. Şu an bizim yapacağımız sağduyulu davranmak. Hükümetin bununla ilgili sorunları çözüp bertaraf etmesi bizim en büyük dileğimizdir" dedi.

"HUZUR, BARIŞ YOKSA ÜLKEDE EKONOMİ İYİ GİTMEZ"

"Ülkede eğer huzur yoksa, bir ülkede barış yoksa ekonomi ve ticaretin iyi gitmesi söz konusu değildir" diyen Yavuz şöyle devam etti:

"İhracat yaptığımız ülkeler hepsi sorun var. Suriye bu pazarlarımızdan bir tanesi, Irak en büyük pazarlardan bir tanesi. İran, Mısır gibi ülkelerin karışık olması direk bizi ilgilendiriyor. Yalnız Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayı olarak değerlendirmeyelim terör olaylarını. Adıyaman'da, Şanlıurfa Ceylanpınar'da şehitlerimiz var onlara da Allah'tan rahmet diliyoruz, geride kalanlarına sabır diliyoruz yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bir an önce hükümetin bir şekilde kurulup bu olayları bertaraf etmek lazım."

"HAZİNE BİZE DİREK PARA VERMİYOR"

KGF olarak kredi veren değil, kredilere kefaret veren bir kuruluş olduklarını vurgulayan Yavuz, "Eğer işletme sahipleri yeterli miktarda teminat oluşturamıyorsa, o teminatı biz gideririz bunun karşılığında çok cüzi bir komisyon alırız. 21 banka ile ortak çalışıyoruz şu anda iki bankadan eklendi 23 banka oldu. KOSGEB ve 23 bankanın iştiraki ile sermayeyi dağıtmadan temerrüt olmadan 240 milyon TL'lik bir kredi hacmi oluştu. Hiçbir zaman hazineden bir para transferi olmadı. Halk nezdinde sanki bize para verilmiş gibi görünüyor. Hazine bize 2 milyar TL'lik kefaret veriyor. Bu bize bir güç kattı. Hazine fonundan vereceğimiz kefarette bir sıkıntı olursa onu hazine karşılıyor. Şu ana kadar önemli bir rakamı aktarmadılar" ifadelerini kullandı.

"YATIRIM İSTİHDAM OLUŞTURUR"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve KGF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Karaküçük ise yapılan her türlü yatırım ve verilen her bir kredinin, ülkeye iş, aş, ihracat ve istihdam olarak geri döneceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve beraberindeki heyete yöreye özgü ceviz işlemeli sandık ve kırmızı biber hediye etti.

Heyet, toplantının ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Ceylanpınar Şanlıurfa Türkiye Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title