Haberler

"Keşke Bu Noktaya Gelmeseydi"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Libya'da Yaşananlara İlişkin "Keşke Libya'da Olaylar Bu Noktaya Gelmeden Çözülebilseydi." Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da yaşananlara ilişkin "Keşke Libya'da olaylar bu noktaya gelmeden çözülebilseydi." dedi. Olaylar sırasında hem Libya lideri Muammer Kaddafi'ye hem de isyancılara uyarılarda bulunduklarını belirten Erdoğan, "Tavsiyelerimizi uyarılarımızı ortaya koyduk. Hiç kan akmadan kimse mağdur olmadan Libya istikametini belirlesin istedik." dedi. Başbakan Erdoğan, askeri harekata ilişkin olarak da "Tabi ki askeri müdahalenin, bu operasyonun sonuçlandırılmasını, Libya'nın biran önce istikrar kavuşmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖRNEK İŞBİRLİĞİ SERGİLİYORUZ

"Türkiye ve Suudi Arabistan, içinde bulunduğumuz coğrafyanın iki önemli ülkesi olarak, bölgesel barış ve istikrara önemli katkı sağlıyor ve örnek bir işbirliği sergiliyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'da Cidde Ekonomik Forumu'nda bir konuşma yaptı. Erdoğan, burada bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, "Tunus'ta, Mısır'da halk değişim için sesini yükselttiğinde biz Türkiye olarak Mısır ve Tunus yönetimine gereken uyarıları yaptık, kendilerine çok net bir şekilde çok samimi bir şekilde halkın sesine kulak vermelerini halkın taleplerine dikkat kesilmelerini tavsiye ettik." dedi.

Aynı ilkeli tavrı Libya konusunda da ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Libya'da hiç kimsenin burnu kanamasın dedik. Libya'da yere düşen her can bizim canımızdır dedik. Halka bombalarla yapılan saldırıları tasvip etmediğimiz gerekli olan lidere söyledik. Söylemekle de kalmadık. Yönetimi bu noktada itidale halkın sesine kulak vermeye çağırdık. Her iki tarafla görüşmeler yaptık. Tavsiyelerimizi uyarılarımızı ortaya koyduk. Hiç kan akmadan kimse mağdur olmadan Libya istikametini belirlesin istedik. Keşke Libya'da bu olaylar bu noktaya gelmeden çözülebilseydi. Keşke Libya Mısır ve Tunus gibi değişim sürecini bu tür bedeller ödemeden tamamlasaydı. Ne yazık ki bu olmamış hadise hiç arzu etmemiş bir yere gelmiştir. Bundan sonrası için Libya'nın kendi iradesiyle kendi kararıyla kendi geleceğini belirlemesini arzu ediyoruz."

Erdoğan, Libya'ya yönelik askeri harekata ilişkin ise "Tabi ki askeri müdahaleyi bu operasyonun sonuçlandırılmasını Libya'nın bir an önce istikrar kavuşmasını arzu ediyoruz." diye konuştu

Erdoğan, bu konuda son olarak "Asla umutsuz değiliz. Asla umudumuz kaybetmiyoruz. Bu coğrafyada bir türlü dinmeyen kanı ve gözyaşını durdurabiliriz. İnanın bunu başarabiliriz. Bugünkünden çok daha farklı bir tabloyu hep birlikte resmedebiliriz. Değişebilir, değiştirebiliriz." şeklinde kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa içinde, Türkiye'nin üyeliğinin, halkı Müslüman olması nedeniyle bazı ülke ve liderlerin popülist politikalarıyla engellenmek istendiğini görüyor ve biliyoruz" dedi.

Erdoğan, Cidde Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik başarılarından örnekler verdi. AK Parti iktidarından önce 2002 yılında, Türkiye'deki yıllık toplam yatırım miktarının 40 milyar Dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, 7 yıl sonra, 2009 yılında Türkiye'de yıllık toplam yatırım miktarının 2.5 katın üzerinde bir artışla 107 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Bu rakamın, küresel finans krizi sürecinde oluşmuş bir rakam olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, kriz öncesinde, 2008 yılında toplam yatırımların 130 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Aynı şekilde, uluslararası doğrudan yatırımlarda da Türkiye'nin yeni ve farklı bir sürece gird

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title