Haberler

Kesk Silifke Temsilciliği Ulusal Basını Protesto Etti

Mersin’in Silifke ilçesinde KESK Silifke Temsilciliği, Soma faciasının acısı ve yası sürerken kendilerinin yemek düzenleyip halaylar çektiği, misket oynadığı haberlerini yapan ulusal basını protesto etti.

Mersin'in Silifke ilçesinde KESK Silifke Temsilciliği, Soma faciasının acısı ve yası sürerken kendilerinin yemek düzenleyip halaylar çektiği, misket oynadığı haberlerini yapan ulusal basını protesto etti.

Medyanın bazı gazetelerinin haber sitelerinde yer alan haberlere tepki gösteren KESK Silifke Temsilciliği, Atatürk Anıtı Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, ulusal basını alkışlarla ve slogan atarak protesto etti. KESK Silifke Temsilciliği Üyesi Feyit Yılmaz yaptığı konuşmada, "Bugün yandaş medyanın bazı gazetelerinin haber sitelerinde yer alan Soma faciasının acısı ve yası sürerken KESK Silifke Temsilciliği'nin yemek düzenleyip halaylar çektiği, misket oynadığı haberleri tamamıyla yalan ve karalamaya yöneliktir. Bu haberlerde kullanılan fotoğraflar 9 Mayıs Cuma günü Göksu Otel'de kutlanan Ebeler ve Hemşireler Haftası etkinliğine aittir. Bizler KESK olarak her zaman emekten yana ve emekçilerin yanında yer aldık. KESK'i karalamaya yönelik yapılan ve yayınlanan bu haber biz emekçiler nezdinde basına az olan güveni daha da sarsmıştır. Soma'da yaşanan cinayeti protesto ve Somalı emekçilerin acılarını paylaşmak için KESK olarak 15 Mayıs günü bütün Türkiye'de grev kararı aldık ve Silifke'de de bu kararı uyguladık. Yasımızı ağlayarak değil mücadele ederek tutan bir sendikayız biz. Yayınlanan bu asılsız ve mesnetsiz haberlerle amaçlanan nedir? Doğruluğu veya yanlışlığı hiç kimseye sorulmadan bu haberleri yapıp yayanlar kime hizmet ediyor? Bu şekilde emekçilerin direnen damarı KESK'i yıpratmaya, gündemi saptırıp halkın tepkisini farklı yönlere çekmeye yönelik yapılan tüm karalama kampanyalarınızı ve komplolarınızı bugüne kadar nasıl boşa çıkardıysak bundan sonra da boşa çıkaracağız. Yapılan haberin gazetecilik etiğiyle bir ilgisi yoktur. Kaynağını belirtemeyeceğiniz, doğruluğundan emin olmadığınız haberleri nasıl yayınlarsanız? Bu yalan haberi yapıp yayınlayan herkesi kınıyor ve hukuki anlamda sonuna kadar mücadele edileceğini bildiriyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Silifke Mersin Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title