Haberler

Kesinlikle Türbanlı Aday Yok

Güncelleme:

CHP'nin 2 Numaralı Adamı Gürsel Tekin Net Konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin kesinlikle türbanlı adayının olmayacağını söyledi. Tekin, "Üniversitelerde başörtüsü sorunu tartışılmayacak duruma geldiyse bunun mimarı sayın Kılıçdaroğlu'dur. Başka bir siyasi parti kimleri aday gösterecek buna karışmıyoruz. Başka partiden türbanlı aday gösterilirse hayırlı olsun." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, başörtülü aday tartışmalarından Deniz Baykal'ın adaylığına, Libya krizinden siyasi partiler yasasına kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı.

CHP'nin belli kesimlere uzak, belli kesimlere yakın gösterilmesinin doğru olmadığını söyleyen Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçi ve herkese yakın olan bir siyasi parti olduğunu ifade etti. CHP'de kesinlikle türbanlı aday olmayacağını açıklayan Tekin, "Üniversitelerde başörtüsü sorunu tartışılmayacak duruma geldiyse bunun mimarı Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye'nin bu kadar sorunu varken, başka siyasi partilerin kendi adaylarını nasıl gösterip göstermeyecekleri kararını verecek olan biz değiliz. Başka bir siyasi parti kimleri aday gösterecek buna karışmıyoruz. Benim ne haddime bir siyasi partinin kimleri milletvekili adayı göstereceğini söylemek. Başka partiden türbanlı aday gösterilirse hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, Deniz Baykal'ın adaylığına ilişkin sorular üzerine, "Israrla niçin Sayın Baykal. 10-11 gün sonra CHP listeleri YSK'ya gittiğinde herkesi göreceksiniz" dedi.

Libya'da yaşanan gelişmelere değinen Tekin, "Türkiye kamuoyu bu konuda aydınlatılmalı. Bizim CHP olarak tereddütlerimiz var. İkinci bir Irak manzarası yaşamak ve Türk askerinin orada kalkan olmasını istemiyoruz. Tezkerenin içeriğinde ne olacağını bilmiyoruz. Ben Müslüman coğrafyasında Türk askerinin kalkan olmasını arzu etmem.Gürsel Tekin olarak karşı dururum." şeklinde konuştu

'İKTİDARA GELİRSEK SİYASİ PARTİLER YASASI'NIN DEĞİŞTİRECEĞİZ'

CHP'nin iktidara gelmesi durumunda Siyasi Partiler Yasası'nı değiştireceklerini belirten Tekin, "İktidar partisine bu konuda çağrıda bulunduk. 'Gelin siyasi partiler yasasında bir maddeyi değiştirelim' dedik. Millet kendi vekilini seçsin, milletin vekillerinin kaderi Ankara'da birilerinin iki dudağı arasında olmasın. Buna razı değiliz ama koşullar ne yazık ki bu noktada. Millet kendi vekilini kendisi seçsin. Milletin iradesi parlamentoya tecelli etsin. En çok millet iradesini kullanan sayın başbakandır. Buna varlarsa biz hala hazırız. Önümüzdeki seçimden sonra bu siyasi partiler yasası değiştirilerek daha sağlıklı bir sistem oturtulacaktır." şeklinde konuştu.

Ataması yapılmamış öğretmenlerle ilgili ciddi projelerinin olduğunu kaydeden Tekin, "CHP iktidarıyla hiçbir öğretmen atanmamış olmayacak. Aynı kurumda çalışıyorsunuz, aynı masada oturuyorsunuz ama farklı ücretler alıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bütün bu anlayışları ortadan kaldıracak ciddi projelerle iktidarımızda bunlar son bulacaktır." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title