Haberler

Keşan Değirmenköy Projesinin Temeli Atıldı

Edirne'nin Keşan ilçesinde Değirmenköy Projesi'nin temeli atıldı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde Değirmenköy Projesi'nin temeli atıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, projenin hayata geçirileceği tepede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Keşan'ın simgesi olan yel değirmenlerini gerçekleştirmenin kendilerine kısmet olduğunu söyledi.

Bu tepeye çok çıktığını vurgulayan Özcan, "Hep hayal ettim, yerin belediyeye devri problemi vardı. Bu konuyu da aştık, burasını park alanı olarak ilan ettik. Terkini belediyeye yaptık. Daha sonra da proje safhasına geçtik. Gerçekten hayalimizdeki tesisi çizecek olan mimarlarla yerinde gezerek projeyi anlattık" dedi.

Meslektaşı Kaan Zengin'e Suat Bekyar'a ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar'a teşekkür eden Özcan, şöyle devam etti:

"Her kentin bir simgesi olması lazım. Bizim de yıllar önce Keşan'da yel değirmenleri varmış. Bu nedenle bizim kentimizin simgesi de yel değirmenleri. Keşan'a hakim bir noktada, nasıl Edirne'nin Selimiye'si kentin girişinde görülüyorsa buraya yapılacak yel değirmeni de bizim şehrimizin girişinde bir mühür gibi görülecek.

Bu alan yaklaşık 22 bin metre kare. Proje bedeli de muhtemelen 3 milyon lira. Yap-işlet-devret modeli ile ihalesini yaptık. İşletmecimiz 25 yıl burayı işlettikten sonra tesisleri belediyeye bırakacak. İhale usulü ile verildi. En uygun teklifi veren SUKA Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi burasını aldı. Ben kendilerine kolay gelsin diyorum.

Hayal ettiğimizden daha güzel bir projenin ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. Kaan beyin yatırımcı ruhuna ve Suat beyin de işletmeciliğine güveniyorum ve inanıyorum. Burası dört dörtlük süper bir yer olacak. İnşallah açılışını da hep beraber gerçekleştiririz, hepimize hayırlı olsun. "

Suka Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin ortaklarından Suat Bekyar da Keşan halkının sosyal yaşamına katkı sağlamak, restoran, yürüyüş alanları, kır düğün salonu ile bu bölgeye yakışan bir alan yaratarak hem var olan turizm potansiyelini arttırmak hem de ticaret hayatını hareketlendirmek, Keşan başta olmak üzere tüm Trakya'ya farklı bir yaşam alanı yaratmak için yola çıktıklarını belirtti.

Gelibolu'da faaliyetlerini sürdürürken önlerine çıkan engellerden dolayı yatırımlarını Keşan'a kaydırdıklarını anlatan Bekyar, şöyle devam etti:

"Gördük ki burada turizm hayatı gitgide gelişmekte, gelişmesi için girişimcilere her kurumdan büyük ölçüde destek gelmektedir. Belediye başkanımızın projemize olan güven ve desteği heyecanımızı ve isteğimizi daha çok arttırdı. 23 dönüm alan üzerine, yap-işlet-devret modeli ile Keşan Belediyesi'nden ihale ile alınan yerde gerçekleştireceğimiz ve yaklaşık 2 milyon dolar tutarındaki projemiz, Keşan'ın ve Trakya'nın göz bebeği olacak.

Eğlence ve sosyal aktivite hayatına yeni bir renk getirecek, seçkin Keşan ve bölge halkının aileleri ile birlikte geleceği, özellikle hafta sonları vazgeçilmez bir alan yaratmak için çok güçlü bir proje ile yola çıktık. Keşan'ın simgesi olan yel değirmeni bizim de projemizde ilk yola çıkışımız oldu. Keşan'ın tarihinde birçok yel değirmeninin izi kalmış. Değirmenköy Projemizle Keşan'ı tarihi ile tekrar buluşturacağız.

Burada yapmayı hedeflediğimiz kule yüksekliği 18 metre olacak. Betonarme olacak, değirmeninin oturma alanı restoran kısmı 30 metrekare olacak. Burada 25-30 kişi yemek yiyebilecek. Değirmenin pervanesi dönecek. Restoran da saatte 1 kendi ekseni etrafında dönecek. Burada oturanlar Gelibolu istikametini görürken döndüğünde Yunanistan'a bakıyor olacak. "

Konuşmaların ardından kurban kesilerek projenin temeli atıldı.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title