Haberler

Keşan'da Topraksız Çilek Üretimi

Ziraat Mühendisi Küçük: "Seralarda toprak yerine leonardit, bentonit ve perlit madenleri karışımı kullanılarak doğal çilek yetiştiriyoruz"

Keşan'da, topraksız çilek üretiminde başarı elde edildi.

Ziraat Mühendisi Coşkun Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keşan- Enez karayolunun ikinci kilometresinde oluşturdukları yüz ellişer metrekarelik iki serada çilek üremine başladıklarını söyledi.

Damla sulama sistemiyle suladıkları çileklerin 28 günde yetiştiğini belirten Küçük, şöyle konuştu:

"Seralarda toprak yerine leonardit, bentonit ve perlit madenleri karışımı kullanılarak doğal çilek yetiştiriyoruz. Amacımız yaz ayları boyunca çilek üretmektir. Bir kökten 2,5-3 kilogram ürün alıyoruz. Bu sistemle büyük şehirlerde balkonlarda ve çatı katlarında da ürün yetiştirilebilir. Bu aynı zamanda halkımızın görmesi için yapılmış bir sistem. İçeride toprak yok. Tamamen yerli malzeme. Bir kısım leonardit, bentonit ve perlit gibi madenlerden yaptığımız karışımı kullanıyoruz. Bunun farkı hayvan gübresi gibi asit ve antibiyotik içermiyor."

Küçük, bidonun içine ekilerek de balkonlarda çilek üretilebileceğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Keşan Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title