Haberler

Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi Kuruldu

Kepez Yerel Gündem 21 Kent Konseyi çatısı altında kurulan Kadın Meclisi, 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yönetim kadrosunu belirledi.

Kepez Yerel Gündem 21 Kent Konseyi çatısı altında kurulan Kadın Meclisi, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yönetim kadrosunu belirledi. Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) Akdeniz Bölgesi Şubesi Başkanı Emel Ayşe Turhan, Kepez Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı seçildi.

Kadınlara yönelik uygulanan şiddetin önüne geçebilmek ve kadın erkek eşitliğini daha güçlü bir sesle duyurmak isteyen Kepez Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kepez Belediyesi nikah salonunda gerçekleştirdiği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile ilk yönetim kurulunu oluşturdu.

Kepez Yerel Günden 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yönetim kadrosunu belirledi. Tek listeyle seçime giren TÜREV Akdeniz Bölgesi Şubesi Başkanı Emel Ayşe Turhan, Kadın Meclis Başkanı seçildi.

Yapılan oylamada Şule Kaya Kadın Meclisi Genel Sekreteri oldu. Seçim sonucu yönetim kurulu Havva Gencer, Aysun İnal, Elif Derya Canbulut, Leyla Yıldırım, Yasemin Karaca, Fatma Tutan, Ayşe Baratalı, Ayşe Güliz Yılman, Neslihan Gülel ve Semagül Demir'den oluştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kadınların iş ve özel yaşamlarında şiddete maruz kalabildiklerini belirterek, kadın erkek eşitliğini daha güçlü bir dille ifade etmek gerektiğine inandıklarını söyledi. Kepez Belediyesi olarak Kepez Kent Konseyi çatısı altında kurulan Kadın Meclisi ile kadınların güç birliği yapabilecekleri bir platforma sahip olduklarını dile getiren Başkan Tütüncü, genç yaşlı, çalışan çalışmayan tüm bayanların bu platform altında, haklarını çok daha güçlü bir sesle arayabileceklerini kaydetti.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title