Haberler

Kepez Belediyesi'nde Engelli Vatandaşlar İçin Asansör Yapıldı

Kepez Belediyesi, bedensel engelli bireylerin belediye hizmet binasını rahat bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla, engelli asansörü ile hissedilebilir zemin tabanlı yol çalışması yaptı.

Kepez Belediyesi, bedensel engelli bireylerin belediye hizmet binasını rahat bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla, engelli asansörü ile hissedilebilir zemin tabanlı yol çalışması yaptı.

Kepez Belediyesi, bedensel engellilere engelsiz bir yaşam sunmaya dönük çalışmalarına devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem asansörlü bir minibüsle, ücretsiz engelli hizmet aracı servisini, 'Engeliniz Engelinizdir' projesi ve kaldırımlara takip taşları çalışmalarını başlatmıştı. Başkan Tütüncü, ikinci döneminde ise belediye hizmet binasını ve sosyal tesislerini, bedensel engelli vatandaşların rahat bir şekilde kullanabileceği hale getiriyor.

Bu amaçla belediye girişine ortopedik engellilere yönelik engelli asansörü yapıldı. Belediye giriş kapısında engelli ve yaşlılar için yardım çağrı noktası oluşturuldu. Engelli ve yaşlı bireyler, yardım çağrı noktasındaki düğmeye bastıklarında halkla ilişkiler personelinin yardımını alabilecekler.

Görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde gidecekleri istikamette yönlendirilmeleri amacıyla belediye girişine ve giriş koridoruna sarı renkli hissedilebilir kılavuz izli görme engelli bandı döşendi. Görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde durmalarını veya yön değiştirmelerini sağlamak amacıyla asansör önlerine ve koridordaki kavşaklara hissedilebilir, zeminli görme engelli uyarı levhaları bandı konuldu. Merdivenlerdeki küpesteliklere ise görme engellileri bilgilendirmek için braille alfabeli alüminyum kabartma küpestelik levhası monte edildi. Görme engelli bireyler, latin ve braille alfabeli kabartma harita ve kat planı ile bulundukları yer ile ilgili bilgilendirilecekler.

Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada belediyeciliğin insanların hayatlarını kolaylaştırma, yaşam şartlarını iyileştirme sanatı olduğunun altını çizerek, "Biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz. Her sosyal grubun ihtiyaçlarını tespit edip, o ihtiyaçlara cevap vermek bizim hem belediyecilik hem de insanlık vazifemizdir" dedi.Zihinsel ve bedensel engelli bireylerin hayata tutunması için her türlü hizmeti yaptıklarına vurgu yapan Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz dönemde engelli vatandaşlarımızın hem hayatlarını kolaylaştıracak hem de onların toplumsal yaşamın içerisinde daha rahat bulunabilmelerini sağlayacak çeşitli sosyal projeler uyguladık. Engellilerle, engelsizler arasındaki duvarları kaldırmaya dönük 'Engeliniz Engelimizdir' projemiz geçtiğimiz dönemde çok dikkat çeken, fayda sağlayan bir sosyal proje oldu. Bu dönemde Engeliniz Engelimizdir projesini sürdürerek, engelsiz vatandaşlarımızla, engelli kardeşlerimiz arasında ki sevgi bağını kuvvetlendireceğiz, sevgi köprülerini güçlendireceğiz."

Fiziki alanlardaki engelleri kaldırıyoruz

Başkan Hakan Tütüncü, belediyeye ait fiziki alanlarda da engellilere yönelik değişimler yaptıklarını anımsatarak, "Belediyemizin çeşitli hizmet binalarına, sosyal tesislerine, oluşturduğumuz parklara engelli vatandaşlarımızın çok rahat bir şekilde, hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan girip çıkabilmelerini, tesisleri, parkları en iyi, şekilde kullanabilmelerini arzu ettik. Kepezpark Varsak ve içerisindeki Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla hiç kimsenin yardımı olmadan kullanabilecekleri şekilde düzenlendik" açıklamasını yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title