Haberler

Kepez Belediyesi Bütçesinin Yüzde 50'sini Yatırıma Ayırdı

Kepez Belediyesi 2016 yılı bütçesinin yüzde 50’sini yatırıma ayındı.

Kepez Belediyesi 2016 yılı bütçesinin yüzde 50'sini yatırıma ayındı.

Kepez Belediyesi'nin, Ekim ayı olağan meclis toplantısının devam oturumunda, 2016 yılı gelir ve gider bütçesinin 235 milyon 250 bin lira olması oy birliği ile kabul edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bütçe görüşmesinde 2016 yılında yapımını başlatacakları yeni projeleri de açıkladı.

İlk görüşülen madde olan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 2016 yılı Performans Programına ilişkin raporu oy birliği ile meclisten geçti. Daha sonra 2016 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu görüşüldü.

AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik ve CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek, 2016 yılı gelir ve gider bütçesiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

BÜTÇEDE REKOR KIRDIK

Başkan Hakan Tütüncü, "Belediye bütçesi yüzde 70 oranında gerçekleşiyorsa 5 yıldızlı bir bütçedir. Görevi devraldığımda bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 40'lardaydı. 2009'dan sonra bizim bütçelerimizde gerçekleşme oranları hiçbir zaman yüzde 75-80'lerin altına inmedi. 80-90 aralığında bütçe gerçekleşmemiz oldu. Geçtiğimiz yıllar Kepez'de istisnai bir başarıya imza attığımız adeta rekor kırdığımız yıllar oldu. Bu başarıyı AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile hep birlikte yaptık" dedi.

235 MİLYONUN YARISI YATIRIMA

2016 yılı gelir ve gider bütçesini 235 milyon 250 bin lira olarak meclise sunduklarını aktaran Başkan Tütüncü, bütçede en fazla payı yatırıma ayırdıklarının altını çizdi.

Tütüncü, geçtiğimiz yıla kadar belediyenin tüm yatırımlarının Fen İşleri ile Park ve Bahçeler müdürlükleri tarafından yapıldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl meclis kararı ile Plan ve Proje Müdürlüğü'nü kurmuştuk. Bu müdürlük, üst yapı olarak yapılan yatırımların tamamının yapılmasından ve projelendirilmesinden sorumlu.

Fen İşleri Müdürlüğü sadece yol, asfalt, yağmur suyu gideri, kaldırım gibi alt yapı yapan bir müdürlük haline geldi. Fen İşleri Müdürlüğümüzün bütçesi, 48 milyon 829 bin lira, Plan ve Proje Müdürlüğümüzün bütçesi 16 milyon 715 bin lira ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bütçesi ise 33 milyon 450 bin liradır."

HALKLA İLİŞKİLER BÜTÇESİ GENEL HİZMET ALIMINA GİDİYOR

Tütüncü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ayrılan 22 milyon 440 bin liralık bütçenin fazla olduğuna yönelik eleştirilere ise şu cevabı verdi:

"Sistem Kepez Belediyesi'nde biraz farklı kurulmuş. Bizden önceki dönemlerde Belediye'nin satın aldığı hizmet bu bütçenin içerisinde muhasebeleştirilmiş. Bu alışkanlığı değiştirmemek için bütçeye müdahale etmedik. Bu müdürlüğün bütçesinde genel hizmetle ilgili alımlar var. Belediyenin hizmet alımıyla çalıştırdığımız işçi sayısı (Temizlik İşleri hariç) 760'dır. Bizim 760 taşeron şirket işçimiz var. 22 milyon 440 bin liralık Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesinin 15 milyon 505 bin lirası taşeron şirket çalışanımıza ödediğimiz ücretlerdir. Bu müdürlüğün bütçesiyle 156 cami ve 185 okulumuza periyodik temizlik hizmeti de götürüyoruz. Genel hizmetler okul, cami temizliği ve cari giderler ilgili kısımları topladığınız zaman 18 milyon lira 114 lira yapıyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün kendisine ayırdığı para 4 milyon 330 bin liradır."

AZ PERSONELLE ÇOK HİZMET

Başkan Hakan Tütüncü, bütçenin yüzde 18'ni personel giderlerine harcadıklarını belirterek, şunları söyledi: "369 kadrolu işçimiz, 148 memurumuz var. Hizmet alımıyla çalışan personel sayımız 760 kişidir. Temizlik işlerinde çalıştırdığımız personel sayımız ise 295'tir. Bürolarda çalışan taşeron işçi sayımız 170'dir. Çok fazla personel almak demek, verimini artırmak demek değildir. Nüfusumuza yakın belediyeler ile mukayese edildiği zaman personel giderimiz ve personel sayımız o belediyelerin çok altındadır. Toplam çalışanımız bin 575'tir. Nüfusu bizimle aynı olan belediyeler 2,5 katımız personelle çalışıyorlar.

Ama biz daha çok hizmet üretiyoruz."

BÜTÇENİN 0.70 İLE 800 ETKİNLİK

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün bütçesinin 3 milyon lira olduğuna dikkat çekerek, "Bütçemizin 0.70'ine tekabül eden bu rakamla bir yıl içerisinde 800 üzerinde kültürel ve sosyal etkinlik yapacağız" dedi.

Bütçenin yüzde 50'sini yatırıma ayırdıklarını yineleyen Başkan Hakan Tütüncü, bütçe ve yatırım başarılarıyla ilgili şunları kaydetti: "Geçen yıl yatırıma ayırdığımız net para yaklaşık 100 milyon liradır. Bu rakam, bütçenin yüzde 48'i eder. Belediyecilik standardında bütçenin yüzde 33'ü yatırıma ayrılıyorsa fevkalade yatırımcı bir belediyesiniz demektir. Kepez Belediyesi, şu an yüzde 50'ye yakın yatırım yapan bir belediyedir" dedi.

BELEDİYE YEMEKHANESİNDE YEMEK

Tütüncü, bütçeye katkılarından dolayı meclis üyelerine, bürokratlarına ve çalışanlarına teşekkür etti. Daha sonra yapılan oylamada 2016 yılı gelir ve gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Hakan Tütüncü, meclisin ardından AK Parti, MHP ve CHP meclis üyeleri ile belediye yemekhanesinde yemek yedi.

Kepez Belediyesi'nin 2016' yılında yapacağı yatırımlar:

100 kilometre yeni yol, 100 kilometre sathi asfalt, 150 kilometre sıcak asfalt,

100 bin metrekare parke kaldırım, 2 adet yeni köprü, Yeni iş makinesi alımı,

25 adet mahalle parkı, 10 adet parkının tadilatının yapılması, Avni Tolunay Mahallesi'nde 70 bin metrekarelik kent parkı, Dokuma'ya TÜBİTAK işbirliği ile bilim merkezi, Dokuma'ya oyuncak müzesi, 3 adet semt spor sahası, Varsak Lyrboton Kome (arkeopark olarak ziyaret açılması), Şehir kütüphanesi, Hasta konuk evi, 1 adet semt konağı (Esentepe Mahallesi). - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Serhat Demir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title