Haberler

Kentin İlk Meyve Bahçesi Oluşturulmaya Başlandı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kentin ilk meyve bahçesini Diclekent semti Medya Mahallesi'nde oluşturmaya başladı.

Diyarbakır'da Suriçi ve Bağlar'da geçmişte meyve bahçelerinin olmasından esinlenen Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, meyve bahçesi projesi hazırlayarak, uygulamaya başladı. Proje kapsamında, ilk olarak Kayapınar'ın Diclekent Caddesi Medya Mahallesi'nde meyve bahçeleri oluşturulmaya başlandı, yılsonunda tamamlanması hedeflenen çalışmanın ardından proje diğer merkez ilçelerde de uygulanacak.


Diclekent Medya Mahallesi'nde 40 bin m2'lik alanda uygulanmaya başlanan proje doğrultusunda ağaçlar dikilmeye başlandı. Park bahçe ekipleri, alanın 32 bin m2'lik kısmında 450 adet armut, 100 adet badem, 350 adet elma, 200 adet erik, 100 adet kayısı, 200 adet kiraz, 200 adet vişne, 100 adet şeftali olmak üzere toplam 1700 adet ağacın dikimine devam etti.


500 metrelik koşu parkuru, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 takım fitness aleti, meyve market, 8 bin m2'lik alanda yurttaşların dinlenebileceği çardakların yer aldığı proje, yılsonunda tamamlanacak.


Çiftçilere Teknik Bilgi Verilecek


Proje hakkında bilgi veren Park ve Bahçe Müdürü Mehmet Kaya, meyve bahçesinin tamamlanmasının ardından diğer ilçelerde de aynı projenin uygulanacağını açıkladı. Kaya, meyve bahçelerinden, çiftçilerin de faydalanacağını, meyve üretimi yapan çiftçilere meyveciliğin gelişimi ile ilgili teknik bilgilerin verileceğini belirtti.


Ağaçların meyve vermesinin ardından, olgunlaşan meyvelerin bahçede ücretsiz bir şekilde yenilebileceğini söyleyen Kaya, meyve satın almak istendiğinde ise bahçelerde bulunan marketlerden satın alma işleminin yapılacağını ifade etti. Meyve bahçelerinin örneklerini Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde de hayata geçireceklerini, böylece projeyi daha da büyüteceklerini kaydeden Kaya, kentin meyve ağaçlarıyla daha da renkleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Kaya Kayapınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title