Haberler

Kent Konseyinden Çocuk Hakları Semineri

Karesi Kent Konseyi Kadın ve Aile Çalışma Grubu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle seminer düzenledi.

Karesi Kent Konseyi Kadın ve Aile Çalışma Grubu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle seminer düzenledi.

Karesi Kent Konseyi Kadın ve Aile Çalışma Grubu'nun, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği Çocuk Hakları Semineri'ne katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Huzurlu bir kent istiyorsak çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmacıların Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Keziban Kalcı ve Türkiye'nin ilk Psikologu Utkufer Arısan'ın olduğu seminere katılım yoğun oldu. İlk olarak Çocuk Koruma Kanunu hakkında katılımcılara bilgiler veren Avukat Keziban Kalcı, yasaya göre çocuklara yönelik adli işlemler, çocuğun ifadesinin alınması, davaların açılması ve takibi, çocuklara yönelik oluşturulan çocuk koordinasyon sekretarya biriminin işleyişi koruyucu ve destekleyici tedbirlerin izlenmesi konularını anlattı. Karesi Belediyesi olarak çocuk hakları noktasında önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz ise "Çocuklarımıza daha iyi bir şehir emanet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim bölgemiz en şanlı olan bölgelerden bir tanesi. Çocuk haklarına dikkat edilen, suç oranının ve çocuk işçi sayısının en az olduğu bir bölge. Huzurlu bir kent istiyorsak çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Küçük yaştaki çocuk evliliği konusunda da açıklamalar yapan Avukat Kalcı, Türkiye'nin çocuk gelin konusunda Avrupa'da 3'üncü, dünya genelinde ise 7'nci sırada olduğunu dile getirerek, "Çocuklarımızı bu konuda eğitmemiz, bilinçlendirmemiz gerekiyor. Çocuk gelinlerin bir çok sebebi var. En önemli sebep ekonomik nedenler. Çocuğuna bakabilecek durumu olmayan aileler, kızlarını babası yaşında erkeklerle evlendirebiliyor. Sevgili anneler, babalar, bize burada çok büyük görevler düşüyor. Hep beraber el ele verirsek, bu sorunun altından kalkacağımıza inanıyorum. Geleceğimiz bu çocuklarımız. Dolayısıyla çocuklarımızla ilgili yapılacak her şey de Balıkesir Barosu olarak yanınızdayız" açıklamasında bulundu.

İnsanların doğumundan ölümüne kadar yerel yönetimlerle ilişki halinde olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "İnsan, hayatının 18 yılını çocuk olarak geçiriyor" dedi.

Fiziksel mekanların her yönüyle insanları etkilediğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Bizim vazifemiz, sorumluluğumuz çok ağır. Şehri planlarken, bizden öncekilerin planladıklarını yaşıyoruz, bir taraftan da geleceği planlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir şehir emanet etmek için elimizden geleni yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Nesiller değiştikçe fiziksel şartların da değişime uğradığını kaydeden Başkan Yılmaz, "Biz sokaklarda oynardık, onlar şimdi apartman dairelerinde büyüyor, bu en büyük hak gaspı. Çocuklarımıza 'doğayı sevin' diyoruz, onları doğaya ile buluşturacak imkanlar oluşturmuyoruz. Çocuklarımız bizim için değerli. Belediye olarak bundan sonraki çalışmalarımızda da çocuk hakları noktasında önemli adımlar atacağız. Çocuklarımızın herhangi bir istismara uğramaması, suç işlememesi ve kötü alışkanlıklara başlamaması için yerel yönetimler olarak çocuklarımızın boş zamanlarını en verimli şekilde dizayn etme ve sağlıklı yaşamı tercih etme noktasında imkanlar oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Karesi Belediyesi'nin 2019 Stratejik Eylem Planı içerisinde çocuklar için bir çok imkanın yer aldığını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bizim bölgemiz en şanlı olan bölgelerden bir tanesi. Çocuk haklarına dikkat edilen, suç oranının ve çocuk işçi sayısının en az olduğu bir bölge. Huzurlu bir kent istiyorsak çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Devlet tüm birimleriyle çocuklarımız için çalışıyor. Biz ise çemberin dışında kalanlarla ciddi şekilde ilgileniyoruz" açıklamasında bulundu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yücel Yılmaz Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title