Haberler

Kendi Robotunu Kendin Yap 2

Güncelleme:

"Kendi Robotunu Kendin Yap-2" isimli etkinliğinin kapanış töreni 30 Mart tarihinde İyaş AVM'de gerçekleşti.

ISİAD Isparta sanayici ve iş adamları derneğiyle ve SDÜ teknoloji klübüğüyle gercekleştirilen"Kendi Robotunu Kendin Yap-2" isimli etkinliğinin kapanış töreni 30.03.2014 tarihinde İyaş AVM'de gerçekleşti. Beş farklı liseden 25 öğrenciyle verilen robot eğitimi sonunda öğrenciler kendi yaptıkları robotları yarıştırma fırsatı buldular.

"Kendi Robotunu Kendin Yap 2" etkinliği toplamda dört gün sürmüştür. Birinci gün robotların genel yapısı hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi ve ardından öğrenciler robotların baskı devrelerini gerçekleştirdi. Programın ikinci gününde robotların elektronik malzemeleri tanıtıldı ve lehim yapılması öğretilerek malzemeler devreye entegre edildi. Ardından robotların şaseleri tamamlandı. Üçüncü gün robotların mini parkur üzerinde deneme çalışmaları yapıldı. Programın dördüncü günü olan son gününde ise yarış gerçekleştirildi. Yarışmanın açılış konuşmasında ISİAD genç komite başkanı İsa Gülsoy, Teknoloji kulübü Başkan Yardımcısı Ömer Alaca, Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları, CAD_CAM Müdürü DOÇ. DR. Oğuz Çolak ve ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı konuşmalarında teşekkürlerini sundu ve bu çalışmaların önemini vurguladı. Etkinlik İYAŞ PARK müşterileri, çocuklar ve öğrenciler tarafından ilgiyle ve heyecanla karşılandı. SDÜ Teknoloji Kulübü ekibi tecrübelerini lise öğrencilerine aktararak ülkemizin geleceği için öğrencilerin erken yaşta robotiğe adım atmalarını sağladı. "Kendi Robotunu Kendin Yap-2" etkinliği SDÜ Teknoloji Kulübü robotik alanında daha fazla genç birey yetiştirmek ve bu bilim dalında farkındalık oluşturmak anlamında yapılan calışma büyük bir adım olarak değerlendirildi.

Yarışma Sonucu
1. Altınbaşak Koleji
2. Gülkent Anadolu Lisesi
3. Ted Koleji

Kaynak: Bültenler / Güncel

Isparta Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title