Haberler

Kemer - Yaralı Caretta Caretta´Yı Dalgıçlar Kurtardı

Antalya'nın Kemer İlçesinde Denizde Dalgıçlar Tarafından Fark Edilen Yaralı Caretta Caretta, Botla Kemer Marina'ya Getirildi. Kabuğu Bir Tekne Pervanesi Tarafından Parçalanan Caretta, Veteriner Kliniğine Götürüldü.

Antalya'nın Kemer ilçesinde denizde dalgıçlar tarafından fark edilen yaralı caretta caretta, botla Kemer Marina'ya getirildi. Kabuğu bir tekne pervanesi tarafından parçalanan caretta, veteriner kliniğine götürüldü.

Kemer'de bulunan Club Med Tatil Köyü plajı açığında dalgıçlar tarafından fark edilen yaralı caretta caretta kaplumbağa, Kemer Türkiz Marina'nın botu ile marinaya getirildi. Yaralı deniz kaplumbağası, daha sonra iskeleye çıkarıldı. Veterinerler beklenirken yatçılar ve dalgıçlar tarafından denizden kovalarla alınan su üzerine dökülerek serinlemesi sağlanan caretta, uzun süre hareketsiz durduğu iskelede hareket etmeye başladı.

Turdan dönen turist kafilelerinin şaşkın bakışları arasında iskelede bekleyen caretta'ya ilk müdahaleyi, Kemer Veteriner Kliniği Veteriner Hekimi Olgun Arslan yaptı. Arslan, deniz kaplumbağasının bir teknenin pervanelerinin çarpması sonucu kabuğunun parçalandığını, Doğal Hayatı Koruma Derneği ile irtibata geçtiklerini ve onların da desteği ile caretta'ya gerekli müdahaleyi yapacaklarını söyledi.

Caretta, iskelede yapılan ilk müdahalenin ardından, Kemer Veteriner Kliniği'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title