Haberler

Kemalpaşa Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciyi ağırladı.

Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde Türkçe eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciyi ağırladı. Kahvaltı ile başlayan programda öğrencilere hem ilçe hem de Anadolu kültürü hakkında bilgi verildi.

Akademik çalışmalarını İzmir'de sürdürmek amacıyla Türkiye'ye gelen ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde Türkçe eğimi alan 20 öğrenci, Kemalpaşa'da bir araya geldi. Aralarında Gana, Somali, Filistin ve Kazakistan'dan gelen öğrencilerin de olduğu kafile, Kemalpaşa Belediyesi'nin düzenlediği bir günlük program kapsamanda ilçeyi ziyaret etti. Belediye'nin Kültür Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan ve kahvaltı ile başlayan program gün içinde, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin ziyaret edilmesiyle devam etti. Programın sabahki bölümünde öğrencilere, Anadolu kültürü ve ilçe hakkında bilgi verilirken öğleden sonraki bölümde öğrenciler hem esnaf hem de vatandaşlarla Türkçe iletişim kurdular.

DOKTOR ADAYLARI VAR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne bağlı Türkçe Eğitim Merkezi'nde eğitim alan ve Türkçelerini geliştiren öğrencilerden bazıları lisans, yüksek lisans ve doktora öncesi hazırlıklarını sürdürürken; düzenlenen program sayesinde öğrenciler, Türkçelerinin pratik yapma fırsatı da bulmuş oldu. Kafile arasında fizikten mühendisliğe tıp fakültesinden uzmanlığa kadar farklı akademik düzeyde öğrencilerin olması da dikkat çekti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemalpaşa Türkiye Çelebi İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title