Haberler

Kemalpaşa'daki Cinayet

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, ayrıldığı nişanlısını ile babasını av tüfeğiyle vurarak öldüren, annesini yaralayan sanık için savcı biri ağırlaştırılmış üç kez müebbet hapis cezası talep etti.

Kemalpaşa ilçesinde, eski nişanlısı ile babasını av tüfeğiyle vurarak öldüren, annesini yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Serdar Büberoğlu, eşi ve kızını yitiren Bingül Çelik, kızı Canan Binici ve tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, sanığın olay öncesinde Çelik ailesinin evinin etrafında dolaşıp keşif yapması, tanıklara Nuray Çelik'i öldüreceğini söylemesi dikkate alındığında, Çelik'e karşı eylemini önceden tasarladığının anlaşıldığı, bu nedenle TCK'nın 82. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Savcı, baba Hasan, anne Bingül Çelik'in gürültü üzerine dışarı çıktıklarını, bu nedenle sanığın bu eyleminin tasarlayarak gerçekleştirdiğine dair delil bulunmadığını belirterek sanığın Hasan Çelik'i öldürmekten, anne Bingül Çelik'i kasten öldürmeye teşebbüsten iki kez müebbet hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Basın açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma sonrasında öldürülen Nuray ve Hasan Çelik'in ailesi ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, savcının mütalaasının çok yerinde bulduklarını, bunun mahkemenin kararına da aynı şekilde yansımasını beklediklerini, kadın cinayetlerini durdurmanın en önemli yollarından birinin katillere en ağır cezaları vermekten geçtiğini söyledi.

Babasını ve kardeşini kaybeden Canan Binici, yaşadıkları acıyı tarif edemediğini, 1 yıldır "ölü gibi" yaşadığını belirtti.

-Olay

Kemalpaşa ilçesinde, 27 Ekim 2013 tarihinde 1 yıl önce ayrıldığı nişanlısının İzmir Caddesi'ndeki evine giden Serdar B, evdekilerin balkona çıkması için cama taş atmış, önce balkona çıkan Hasan Çelik'i (59), ardından Nuray Çelik'i (23) av tüfeğiyle vurup öldürmüş, Bingül Çelik'i ise yaralamıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Çelik Kemalpaşa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title