Haberler

Kemalpaşa'da Ramazan Çoşkusu

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ramazan etkinliklerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, amaçlarının geleneksel değerleri yaşatarak halkın manevi duygularına seslenmek olduğunu söyledi.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ramazan etkinliklerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, amaçlarının geleneksel değerleri yaşatarak halkın manevi duygularına seslenmek olduğunu söyledi. Vatandaşların bu sayede kendi kültürlerini yakından tanıma imkanı bulduğunu kaydeden Uğurlu, bu seneki etkinlikleri geleneksel hale getireceklerini açıkladı.

İslam Dünyası'nın en önemli aylarından biri olarak kabul edilen Ramazan ayında, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle vatandaşlara geleneksel değerleri yeniden yaşama imkanı sunduklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu sayede özellikle genç kuşakların manevi duygularına seslendiklerini söyledi. Kemalpaşa Rekreasyon Alanı'nda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Uğurlu, "Ramazan ayı boyunca halkımızın en iyi şekilde zaman geçirmelerini sağlayacak programlarımıza, büyük bir titizlikle devam ediyoruz. Osmanlı motifleriyle birleştirdiğimiz bu seneki etkinliklerimiz, iftar ve sahur çadırlarının bulunduğu, farklı görsel etkinlik ve konserlerin yapıldığı bir program şeklinde devam ediyor. Bugüne kadar halkımızın gösterdiği yoğun ilgiden son derece mutluyuz" diye konuştu. Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek etkinlikleri ara vermeden sürdüreceklerini aktaran Uğurlu, "Ramazan ayı boyunca Kiraz'ın başkenti ilçemizde, insanlarımızın birlik ve beraberliğini sağlayacak; onlara manevi huzur ve duygular yaşatacak etkinlikler düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Önceki dönemlere kıyasla bu sene daha farklı bir çalışma programı hazırladık. Buradaki temel noktamız halkımıza, çocukluk dönemlerinde kalan güzel hatıralar gibi, güzel ve geleneksel bir Ramazan yaşatmak oldu. Televizyonlardan takip ettiğimiz; kimi zaman İstanbul Eyüp'te kimi zaman ise Sultan Ahmet'te yaşanan Ramazan coşkusunu ilçemize taşımaya çalıştık" dedi.

SAHUR ÇADIRI OLAN TEK İLÇE

Vatandaşların Ramazan ayını huzur içinde geçirmeleri için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Uğurlu, İzmir'de ay boyunca tek sahur çadırı olan ilçe oldukları bilgisini verdi. Uğurlu, "Bir yandan halkımızın kendisini rahat hissetmesi için çalışırken bir yandan da onlara geleneksel Ramazan keyfini yaşamalarını sağlayacak gösteriler sunuyoruz. Örneğin Ramazan şerbetçisinden macuncusuna; pamuk şekercisinden davulcusuna kadar alanda görevli bütün çalışanlarımız, Osmanlı'ya özgü kıyafetler giyiyor. Kimi vatandaşlarımız Osmanlı macunu ya da şerbetini yeniden tatma imkanı bulurken kimi vatandaşlarımız ise tarihi atmosfer eşliğinde çayını yudumluyor. Amacımız arife gecesine kadar insanlarımıza özledikleri eski Ramazanları yaşatabilmek" ifadesinde bulundu.

"SOMA'YI UNUTMADIK"

Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçilerini de hiçbir zaman unutmayacaklarını aktaran Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soma'da yaşanan acı olayı unutmuş değiliz. Hayatını kaybeden şehit madencilerimize Allah'tan rahmet ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ramazan ayındaki en büyük üzüntümüz bu. Onları unutmuş değiliz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Uğurlu Kemalpaşa Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title