Haberler

Kemal Türkler Mezarı Başında Anıldı...

Kızı Nilgün Soydan,

Kızı Nilgün Soydan,

"Ben Ünal Osmanoğlu'nun senin katillerinden biri olduğunu gözlerimle gördüm. Eğer bu davanın 30 yıl daha süreceğini düşünüyorsan ve bizim yorulduğumuzu, bıktığımızı düşünüyorsan sakın öyle bir şey düşünme babacığım"

?

DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, Topkapı Mezarlığı'ndaki mezarı başında başında anıldı.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK'in diğer yöneticileriyle, Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler, kızları Nilgün Soydan, Yasemin Türkler ve damadı Oğuz Soydan ile torunu Ece Soydan katıldı.

"MÜCADELEMİZ HALA DEVAM ETMEKTİR"

Türkler'in kızı Nilgün Soydan, burada babasına hitaben yaptığı konuşmada,"Sevgili canım babacığım, 30 yıldır sürdürdüğüm davanın sonlandırılmasıyla ilgili mücadelemiz hala devam etmektir. Ancak içimize su serpilmiş durumdadır. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun vermiş olduğu mahkumiyet kararı aslında bizim için bir son demektir. Ünal Osmanağaoğlu'nun senin katillerinden biri olduğu tescillenmiş oldu. Ben Ünal Osmanoğlu'nun senin katillerinden biri olduğunu gözlerimle gördüm. Eğer bu davanın 30 yıl daha süreceğini düşünüyorsan ve bizim yorulduğumuzu, bıktığımızı düşünüyorsan sakın öyle bir şey düşünme babacığım. Tüm arkadaşların, ailen ve DİSK'liler gerekirse bir 30 yıl daha mücadele etmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Ruhun şad olsun" şeklinde konuştu.

"BU BİTMEYEN BİR KAVGA"

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi konuşmasında, "Bu bitmeyen bir kavga. Aslında bu gün konuştuğumuz 12 Eylül süreci, 12 Eylül'le hesaplaşmasının alt yapısının örüldüğü nokta Kemal Türkler'in öldürüldüğü noktadır. 1977 1 Mayıs katliamıdır. Kahramanmaraş katliamıdır, Sivas katliamıdır, aydınlarımızın Bedrettin Cömert'ten Ugur Mumculara kadar devam eden sürecin esasında yüzleşme sürecidir. Bu nedenle Kemal Türkler bunun en önemli simgesidir, en önemli dönemeç noktasıdır. Kemal Türklerle kavgamızı mücalemizi yılmadan usanmadan bugünlere kadar taşıdık" dedi.

"KATİLLER DERİN DEVLETTİR"

"Katiller belli" diyen Süleyman Çelebi, "Katiller derin devlettir, katiller 12 Eylül sürecine ülkeyi taşıyarak ülkenin 12 Eylül darbesine götürülen yola imza atanlardır. Bunlar belli. İsim olarak tescil edilmesi önemli değil. O katilin bu oldu, silahı o çektiği değildir bizim açımızdan bizi rahatlatan olay. Esas ona bu silahları verenlerin, bu süreci başlatanların derin devlet olduğunun kanıtıydı. 12 Eylül'ün bedelini en çok ödeyen örgütüz biz. İdamla yargılandık. Kimse bize demokrasi vermesin biz demekrasinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kimse 12 Eylülle hesaplaştığını söylemesin biz hesaplaşıyoruz. Biz hesaplaşacağız. 12 Eylülle hesaplaşak bizim boynumuzun borcu" dedi.

"GÖZYAŞLARIMIZ KURUMADI"

Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimse bize ağırtlar da yakmasın, gözyaşı da dökmesin. Bizim gerçek gözyaşlarımız daha kurumadı, daha silinmedi, yok olmadı. Bizim analarımızın, bacılarımızın, babalarımızın gözyaşları halan devam ediyor. Evlerde hala yaslar tutuluyor. 1 Mayıs'ta bize gaz sıkanları biliyorum. DİSK'in önüne gelip bize gaz sıkanları bize zulüm edenleri onun emirlerini verenler şimdi bize demokrat olamazlar, bize demokrasi dersi veremezler. Bize 12 Eylülle hesaplaşıyoruz diyemezler. 12 Eylülle hesaplaşmasını bizler yapacağız"

"BU ANAYASANIN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK"

Çelebi, "Sonuna kadar Anayasa değişikliğini savunuyoruz bugün değil hemde. Kendimize göre şekillendirerek değil ama. 12 Eylül Anayasası doğduğu günden beri karşısındayız. Bu anayasanın değişmesi gerektiğini söyledik. Bugünde söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Mezar başında anmanın yapıldığı sırada Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler, kızı Yasemin Türkler ve torunu Ece Soydan aşırı sıcaktan etkilendi. Kemal Türker'in torunu Ece Soydan dedesinin mezar taşını öperek mezarlıktan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title