Haberler

Kemal Öztürk'ten Abhaz Derneği'ne Ziyaret

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk: "Ben ataları Kafkasyadan göçen biri olarak, o kültürün bir parçasıyım. O kültürün bir parçası olarak neden sizi başka bir partiden, başka bir yerden birileri temsil etsin.

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk : "Ben ataları Kafkasyadan göçen biri olarak, o kültürün bir parçasıyım. O kültürün bir parçası olarak neden sizi başka bir partiden, başka bir yerden birileri temsil etsin. Sizi iktidar partisinden biri temsil etsin, sorunlarınız daha rahat çözülsün" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) eski Genel Müdürü, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk, Sivil Toplum Ziyaretleri (STK) ziyaretleri kapsamında, Sakarya Abhaz Derneği'ni ziyaret etti. Öztürk, Abhaz Derneği ziyareti esnasında Dernek Başkanı Oral Kobaş ve üyeleri tarafından ilgi ile karşılandı. Kemal Öztürk, samimi bir ortam içerisinde geçen ziyarette dernek üyelerinden destek isteyerek, Abhazların sorunlarını dinledi.

Abhaz Derneği ziyareti sırasında konuşan Öztürk, "Şimdi burada doğal olarak sizin gibi etnik kültüre sahip gruplar, kendileri için bir temsiliyet unsuru ararlar, buda normaldir. Kim sizin kültürünüzü yansıtacak, temsil edecek, sorunlarınız varsa onları çözecek. Allah nasip ederde adaylık söz konusu olursa, bizzat köyünüze, ilçelerinize, yerlerinize geleceğim ve bu kültürü, Kafkasya kültürünü temsil etmeye aday olduğumu söyleyeceğim. Ben ataları Kafkasyadan göçen biri olarak, o kültürün bir parçasıyım. O kültürün bir parçası olarak neden sizi başka bir partiden, başka bir yerden birileri temsil etsin. Sizi iktidar partisinden biri temsil etsin, sorunlarınız daha rahat çözülsün. Bizim gibi uluslararası tecrübesi olan, Kafkasya bölgesinde temsilcilikleri, ilişkileri olan insanlardan biri olsun ve Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na yakın bir temsilciniz varken niye başkası olsun. Ben aday olduğumda o sözü vermek istiyorum, nasip olurda aday olursam. Eğer yine nasip olup milletvekili seçilirsem de yine geleceğiz ve o sözümüzün arkasında durduğumuzu göstereceğiz" dedi.

Oral Kobaş ise, Abhaz kültürünün yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacıyla kurulan derneğin aynı zamanda Abhazya - Sakarya arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri de geliştirmek adına çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekerek, aday adayı Öztürk'e aday adaylığı sürecinde başarılar diledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Ak Parti Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title