Haberler

Kemahlılar ve Tercanlılar Gazetecileri Unutmadı

IHAAW105816-YRL/12-01-2016 - KEMAHLILAR VE TERCANLILAR GAZETECİLERİ UNUTMADI (FOTOĞRAFLI) ERZİNCAN (İHA) - Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Tercan Dernekler Federasyonu, (TERDEF) "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla, Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) üyeleriyle bir araya geldi.

IHAAW105816-YRL/12-01-2016

- KEMAHLILAR VE TERCANLILAR GAZETECİLERİ UNUTMADI

(FOTOĞRAFLI)

ERZİNCAN (İHA) - Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Tercan Dernekler Federasyonu, (TERDEF) "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla, Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) üyeleriyle bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde İstanbul'daki Erzincanlı gazetecileri unutmayan Kemahlılar Derneği kahvaltıda, TERDEF ise akşam yemeğinde ERGAB üyelerini ağırlayarak, günlerini kutladılar.

Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen kahvaltı da ERGAB üyeleriyle bir araya geldi.

Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Oral, ERGAB üyelerinin Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "Sizlerin gurbette ki Erzincanlıların birlik beraberliklerine büyük katkısı var. Ayrıca, sizler gurbet ile sıla arasında bir köprü vazifesi görerek, gurbetten sılayı, sıladan gurbeti haberdar ediyorsunuz" dedi.

Dernek çalışmaları hakkında bilgiler de veren Başkan Oral, 39. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası'nın açılışını 31 Ocak da yapacaklarını belirterek, "Turnuvanın final maçlarını ise Kemah'ta düzenlenecek festival kapsamında oynayacağız. Kemah genelinde ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. İlerleyen günlerde ilçeye özellikle eğitim alanında önemli yatırımlar yapılacağız.

Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) Başkanı Sedat Sevim de konuşmasında, Kemah Derneği yönetimine gazetecileri unutmayarak böyle önemli bir günde kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti.

ERGAB hakkında bilgiler de veren Başkan Sedat Sevim, Erzincanlı Gazeteciler Birliği'nin İstanbul'da ulusal ve yerel basında görev yapan gazetecileri bir çatı altında toplamak ve aralarında ki dayanışmayı sağlamak için kurulduğunu söyledi.

Programda, Kemahlılar Derneği Başkanı Mehmet Oral, ERGAB Başkanı Sedat Sevim'e, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' anısına bir plaket verirken, ERGAB Başkanı Sedat Sevim ise Kemahlılar Derneği Başkanı Mehmet Oral'a, Erzincan işi bakır fincan takımı takdim etti.

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla, Tercan Dernekler Federasyonu (TERDEF) yönetimi ise akşam yemeğinde ERGAB üyeleriyle bir araya geldi.

Bakırköy'de bulunan TERDEF merkezini ziyaret eden gazetecilere, yöneticiler tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra, Yeşilköy'de bir restaurant da düzenlenen yemekte, TERDEF yöneticileriyle, ERGAB Üyeleri bir araya geldi.

Tercan Dernekler Federasyonu (TERDEF) Başkanı Rıdvan Budak, gazetecilerin günün kutlayarak, federasyon hakkında bilgiler verdi.

TERDEF'in kuruluş amacının, Tercan'ın kültürünü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Başkan Rıdvan Budak, "TERDEF, Tercanlılar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmenin yanında eğitime de önemli destekler vermektedir. Yakın zamanda Tercan'a 150 yataklı bir yurt yapacağız" dedi.

ERGAB Başkanı Sedat Sevim de davetlerinden dolayı TERDEF yönetimine teşekkür etti.

(ERZ-AT-Y)

12.01.2016 11: 01: 27 TSI

NNNN - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Erzincan Tercan Kemah Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title