Haberler

Kelkit Hayvan Pazarında Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

Kurban bayramı yaklaşırken Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bölgenin en büyük hayvan pazarında hareketlilik artmaya başladı.

Kurban bayramı yaklaşırken Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bölgenin en büyük hayvan pazarında hareketlilik artmaya başladı.

Kelkit hayvan pazarında üretici ve alıcıların buluştuğu nokta olduğunu belirten üretici Kadir Koç, bu yıl kurbanlıkların geçen yıla oranla çok değişmediğini söyledi.

Koç, kurban fiyatlarının canlı olarak erkek hayvanlarda kilogramı 15 -16 TL, düvelerde ise 13-14 TL arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Sabahın erken saatlerinde kurbanlıkları görmeye gelen vatandaşlar ise fiyatların normal olduğunu ancak kurban bayramına 2-3 gün kala daha ucuzlayacağını ifade etti.

PAŞA BOĞA 960 KİLO İLE ALICISINI BEKLİYOR

Kelkit hayvan pazarının en büyük boğası ise 960 kilogram ile "Paşa" adlı boğa oldu. Sahibi Murat Cangül, 12 bin 500 TL'den satışa çıkardığı boğanın Simental cinsi olduğunu belirterek, Kelkit hayvan pazarının en büyük boğasının Paşa adlı kendi boğası olduğunu belirtti.

Cangül, "Paşa"ya sahip olmak isteyen kurban alıcılarını bölgenin en büyük hayvan pazarı olan Kelkit hayvan pazarına beklediklerini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Koç Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title