Haberler

KEDAK Deprem Eğitimi Verecek…

Güncelleme:

Keşan'ın da 1. Ve 2. Derece deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan KEDAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, "Deprem felaketi yaşamadığımız dönemlerde de deprem gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Cengizhan Aktan, "%92'si deprem bölgesi olan ülkemizde, nüfusumuzun %95'i deprem bölgelerinde yaşamaktadır. Biz de yöre olarak, Saros Körfezi'ndeki sahillerimiz açısından 1. derecede, Keşan merkezi açısından 2. derecede deprem kuşağında yeralmaktayız. Bölgemizde 1912 yılında Şarköy ve Gelibolu başta olmak üzere önemli yıkımlar yaşanmıştır. 100 yılı aşkın bir süre bu boyutta bir deprem olmaması, hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Tersine, fay hatlarındaki birikimin artmış olması ihtimali yüksek. Bilindiği gibi, Marmara Bölgesi açısından da İstanbul merkezli büyük bir deprem olasılığı ülkemizin gündeminde. Ayrıca, hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz haftalarda Çanakkale/Ayvacık'ta, bazıları 5 ve 4 büyüklüğünde olmak üzere yüzlerce sarsıntı meydana geldi ve bunların büyük boyutta olanlarını Keşan'da da hissettik. Ne yazık ki sadece büyük yıkımlar olduğu, yüksek sayıda canlarımızı kaybettiğimiz zaman dikkatimizi bu gerçeğe yöneltiyor, üzerinden bir süre geçtikten sonra her şeyi unutuyoruz. Dolayısıyla önlem de almıyoruz. Deprem kuşağında yaşayan insanlar olarak, 365 günümüzü, bu gerçeği aklımızdan çıkarmadan yaşamak zorundayız. Sağlam ve güvenilir binalar inşaa etmeli, Deprem Yönetmeliğine uygun yapılar satın almalıyız. Deprem öncesi, deprem anı ve depremin hemen ardından yapmamız gerekenleri öğrenmeli ve çevremizdekilere de öğretmeliyiz." şeklinde konuştu.

DEPREM HAFTASI
EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği'nin, hem deprem ve benzeri doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerine ekip hazırlamak, hem de halkımızı deprem konusunda bilgilendirmek ve bu gerçeği her an hatırlatmak amacıyla kurulduğunu da dile getiren Aktan, KEDAK'ın eğitim faaliyetleri kapsamında 1 Mart 2017 Çarşamba günü 11.00 ve 13.30 saatlerinde ilkokul öğrencilerine yönelik Deprem Eğitimi, 2 Mart 2017 Perşembe günü saat 14.00'te de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak İlkyardım Eğitimi verileceğini açıkladı.
KEDAK Başkanı Cengizhan Aktan, "Etkinliklerimizin her ikisi de Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi içinde yeralan Tiyatro ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. İlkokul öğrencilerimize, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden temin ettiğimiz çizgi filmlerle deprem bilinci vermeyi amaçlıyoruz. Lise ve üniversite öğrencilerimize ve ilgi duyan tüm yetişkinlere de, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Semra Eyi tarafından ilkyardım eğitimi verilecek. İlkyardım eğitimine, lise ve üniversite öğrencilerimizin yanısıra, ilgi duyan tüm yetişkinleri de davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Deprem Haftası Gelibolu Şarköy Keşan Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title