Haberler

Keçmek'lerde Artık Sergi Vakti

Kursiyer sayısı ile Türkiye’de ilk üçe girmeyi başaran KEÇMEK’te (Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) eğitim görenlerin el emeği göz nuru eserleri sergilenmeye başlandı.

Kursiyer sayısı ile Türkiye'de ilk üçe girmeyi başaran KEÇMEK'te ( Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) eğitim görenlerin el emeği göz nuru eserleri sergilenmeye başlandı. Uyanış, Aktepe ve Yeşiltepe KEÇMEK şubelerindeki sergilerin açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptı.

KEÇMEK şubelerindeki yerel sergilerin açılışlarına Başkan Mustafa Ak'ın yanı sıra eşi Hatice Ak, Keçiören TOGEM Başkanı Dr.Ayten Aydın ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

REHABİLİTASYON MERKEZİ GİBİ RAHATLATIYOR

Kursiyerlerin bir yıl boyunca emek verdiği eserlerin halkla buluştuğunu belirten Başkan Ak, "İnsanın kendi eserlerini sergide görmesi beraberinde güzel bir heyecanı da getirir. Daha önce bilmediğiniz yeni teknikler, bazı meslekler öğrendiniz. KEÇMEK'lerde aynı zamanda komşuluk ilişkileri, arkadaşlıklar da gelişiyor. İnsanların hayatına renk katıyoruz. Ne zaman bir yere KEÇMEK açsak orada bir hareket oluyor, sosyal yaşam canlanıyor. KEÇMEK'ler dostlukların yanında insanların boş vakitlerini de değerlendirdikleri bir yerdir. Bir rehabilitasyon merkezi gibi insanlarımızı rahatlatıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE İLK ÜÇE GİRDİK"

Keçiören KEÇMEK'lerde bir yılda 10 bin insana hizmet verdiklerine dikkat çeken Mustafa Ak, "KEÇMEK'ler bizim için önemlidir. KEÇMEK ile Türkiye'nin sayılı kurs merkezlerinden birisini yönetiyoruz. Türkiye genelinde ilk üçe giriyoruz. Uyanış KEÇMEK'te 32 branşta 664 kişi hizmet almış. Aktepe KEÇMEK'den 26 branşta 765 öğrenci yararlanmış. Yeşiltepe KEÇMEK'te ise 15 ayrı branşta 400'ün üzerinde kursiyere eğitim vermişiz. Daha büyük bir sergi açılışımızı belediyemizin önündeki alanda gerçekleştireceğiz. Orada bu sergilerden seçilen ürünler yer alacak" bilgisini paylaştı.

Başkan Ak, kursların sadece meslek edindirmeye yönelik olmadığını, aynı zamanda hobi kursları açtıklarını da ifade ederek "Sizlerden gelen istek doğrultusunda kurslar da açıyoruz. İkinci dönemde beni göreve getirdiniz, yeniden seçtiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bizler de sizin faydanıza olan her ne varsa onu yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

Kurdele keserek yapılan açılışın ardından Başkan Ak ve beraberindeki heyet, kurs merkezlerinde sergilenen el emeği göz nuru eserleri tek tek inceledi. KEÇMEK şubelerinde vatandaşların beğenisine sunulan eserler arasında tel kırma, iğne oyası, şiş dantel, takı giyim, mefruşat, tezhip, ebru, resim, çini, ahşap boyama, makine nakışı, nikah şekeri vb. kurslarda yapılan birbirinden güzel ürünler yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatice Ak Keçiören Türkiye Aktepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title