Haberler

Keçiörenlilerin İkinci Evi Yonca Yaşam Merkezi

Görünümünü 3 yapraklı yoncadan alan Yonca Yaşam Merkezi, Keçiörenli vatandaşların sosyal hayatına renk getirdi.

Görünümünü 3 yapraklı yoncadan alan Yonca Yaşam Merkezi, Keçiörenli vatandaşların sosyal hayatına renk getirdi. Yaşam Merkezi, meslek kurslarından eğitim seminerlerine, spor faaliyetlerinden sağlık hizmetlerine kadar uzanan geniş yelpazeli etkinlikleri ile Keçiörenlilerin gözdesi oldu.

2012 yılı Haziran ayında hizmete giren merkez, Keçiören'in en büyük mahallelerinden Subayevleri, Şevkat, Kamilocak, Kalaba ve Hasköy'ün kesişim noktasında kuruldu.Kapılarını açtığı günden beri kadınları, çocukları, yaşlıları ve gençleri bir çatı altında buluşturan merkez, Hanımeli Lokali, Beylerbeyi Lokali ve Şehzade Gençlik Merkezi adlı üç bölümden oluşuyor. Yaşam Merkezi'ne büyük ilgi gösteren Keçiörenli vatandaşlar hem eğitim faaliyetlerine katılma hem sosyal faaliyetlerle boş vakitlerini anlamlandırarak stresten uzaklaşma imkanı buluyor.

SERTİFİKALI EĞİTİM VERİLİYOR

Yonca Yaşam Merkezi'nin meslek kurslarına yazılan Keçiörenli birçok kadın, halk eğitim onaylı sertifikasını alarak nitelikli iş gücüne katıldı. Merkezdeki hobi kursları da kadınların akınına uğrarken, kursiyerler keyifli hobiler edinerek el becerilerini geliştirme şansına kavuştu. Grup çalışmaları sayesinde yeni insanlarla tanışan Keçiörenli kadınlar, "Kadın Hakları" gibi ilgi alanlarına hitap eden konularda verilen seminer ve eğitim programlarıyla da kültür düzeyini yükseltme imkanı yakaladı.

HANIMELİLOKALİ BULUŞMA MEKANI

Merkez bünyesinde yer alan Hanımeli Lokali, Keçiörenli kadınlar için buluşma mekanı oldu. Lokalde arkadaşlarıyla sohbet eden kadınlar, kabul günlerini de lokal kafeteryasında gerçekleştirme şansını buldu. Spor yaparak formunu korumak ve sağlıklı yaşamak isteyen çok sayıda kadın ise, lokalin aerobic-pilates salonuna kaydoldu. Mutfaktaki becerisini artırmayı, bu alanda profesyonelleşmeyi hedefleyen kadınlara da seçenek sunan lokal, yemek ve pasta kursları, dünya mutfaklarından örnekler, sunum teknikleri içerikli mutfak atölyesi ile de kadınları cezbetti. Yaşam Merkezi'nin müdavimi olan Keçiörenli Kadınlar, katıldıkları faaliyetlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu, kendisiyle barışık, özgüvenli bireyler olma yolunda önemli bir etki yaptığını ifade ettiler.

BEYLERBEYİLOKALİ'NDE SEÇENEK ÇOK

Beylerbeyi Lokali'nde ise 35 yaş üzeri beylerin keyifli ve hoş vakit geçirebilecekleri bir dinlenme salonu bulunuyor. Keçiörenli beyler, burada gazete, dergi ve kitap okuyabilecekleri gibi arkadaşlarıyla sohbet edip televizyon da izleyebiliyor. Lokalde ayrıca kalabalıktan uzaklaşıp sessiz bir mekanda başbaşa konuşmak isteyenler için bir sohbet odası da yer alıyor. Sağlık odasında beyler için rutin takip gerektiren şeker, kolestrol, tansiyon gibi ölçümler yapılırken, zaman zaman rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Bunun yanısıra sağlıkla ilgili çeşitli tarama programları yapılarak Keçiörenlilerin sağlıklı yaşamasına katkıda bulunuluyor. Lokaldeki cep sineması da düzenlediği film gösterimleri ile üyelerin hoşça vakit geçirmesini sağlıyor.

GENÇLİĞE TAZE KAN

Şehzade Gençlik Merkezi ise, Keçiören'de yaşayan 15-25 yaş arası bütün gençlere hizmet veriyor. Merkezde kendi yaş gruplarından arkadaşlarıyla bir araya gelen gençler hem kafeteryada keyifli zaman geçirebiliyor hem de çeşitli eğitim ve seminerlere katılma şansını yakalayabiliyor. Ayrıca burada masa tenisi, bilardo, air hokey, satranç gibi çeşitli zihinsel ve bedensel oyunları oynayabiliyor. Merkezde, kitap okumak isteyen gençler için de bir kütüphane bulunuyor. Yine gençlerin bilgisayarla ilgili kurs eğitimi almanın yanı sıra internete girebilecekleri bir bilgisayar sınıfı da onları bekliyor. Merkezde ayrıca müzik ve enstrüman kursları, dil ve diksiyon gibi kursların verilebileceği derslik ve gençlerin çeşitli film gösterimlerini izleyebilecekleri bir cep sineması da yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Keçiören Hasköy Kalaba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title