Haberler

Keçiören'de Pakistan Evi Açıldı

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 6’ncı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Pakistan Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 6'ncı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Pakistan Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Pakistan Evi'nin açılışı, Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta Pakistan Evi'nin önünde yer alan Türkiye-Pakistan dostluğunu simgeleyen modifiye Vosvos büyük ilgi gördü. Törende konuşan Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Pakistan'ın milli şairi 5 dil bilen Muhammet İkbal'i hatırlatarak, "Değerli şair İkbal 'Benim dünyadaki en önemli dostumun dili Türkçe. Ama ben bu dili bilmiyorum' demiştir. Türkçe bilmemesine üzülmesinin yanı sıra en önemli dostunun dilini konuşamamaktır onu üzen" dedi.

Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun köklerinin çok eskilere dayandığını belirten Kayatürk, Türkiye'nin depremde Pakistan'ın yanında yer aldığını, Pakistan'ın da Kurtuluş Savaşı dahil olmak üzere Cumhuriyetin ilk dönemlerinde de desteklerini gösterdiğini ifade etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, şehirler ve ülkeler arasındaki mesafeleri kaldırmaktan ve her gün bir başka ülke ile şehre konuk olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Ak, "Ramazan Müslümanlar'ın birbirlerine olan desteklerini ve beraberliklerini gösterdikleri aydır" diye konuştu.

Pakistan Büyükelçisi Süheyl Mahmut da, "190 milyon Pakistanlı'nın selamını getirdim" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eskiye dayanan köklü ilişkimizi daha da ileriye taşıma hedefindeyiz. Eğitim, sanat, kültür alanında da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Parlamentoda Pakistan-Türk Dostluk Grubu Başkanı da olan Burhan Kayatürk'e de desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a da Pakistan'ın Peşaver kentinde yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden 145 Müslüman kardeşimizin anısına 145 fidan diktiği için çok teşekkür ediyoruz."

Pakistan milli kıyafetini de Başkan Ak'a hediye eden Büyükelçi Mahmut, konuşmasını "Yaşasın Türkiye-Pakistan dostluğu" sözleri ile bitirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Milletvekili Kayatürk'e tablo, Pakistan Büyükelçisi Mahmut'a çini vazo hediye ederken, Büyükelçi Mahmut ise Kayatürk ve Ak'a Pakistan el işçiliğinin bir örneği olan bronz at hediye etti. Eski AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin de izlediği programda Pakistan kültürünün seçkin örnekleri izleyiciyle buluştu. Pakistan'ın 4 eyaletine özgü yöresel kıyafetlerle dans eden gençler büyük beğeni topladı. Açılış töreni fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Kayatürk Mustafa Ak Keçiören Pakistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title