Haberler

Keah'a Kantin İhalesinden 2 Milyon Tl

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Yöneticiliği tarafından yapılan kantin ve büfe ihalesi ile hastane 3 yılda 2. 145.000 TL gelir elde edecek.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Yöneticiliği tarafından yapılan kantin ve büfe ihalesi ile hastane 3 yılda 2. 145.000 TL gelir elde edecek.

Sağlık Bakanlığı, gelir getirici proje kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların, bünyelerinde bulunan ticari alanları kendilerinin kiraya vermesinin önünü açtı. Bu konuyla ilgili söz konusu düzenleme TBMM'de kabul edilen ve 26 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6225 sayılı Kanunla yasalaştı. Yapılan bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarındaki ticari alanların, Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanmasının yolu açıldı.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Cem Turanoğlu yaptığı açıklamada; "Bakanlığımız tarafından yapılan bu düzenleme kapsamında, Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüs, Doğumevi Kliniği ve Göğüs Hastalıkları Kliniğinde kantin ve büfe alanları kiralama ihalesi tamamlandı. Göğüs Hastalıkları kliniği ve Doğumevi kliniğinde konumundan dolayı hastalarımız yeme - içme ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Yeni açılacak olan kantin ve büfeler ile hasta ve hasta yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşılanması sağlanacak aynı zamanda hastanemize yılda 715.000 TL olmak üzere 2.145.000 TL gelir getirecek" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title