Haberler

KCK Operasyonunda 35 Kişi Adliyede

Güncelleme:

KCK/TM Operasyonunda Gözaltına Alınan 35 Kişi Adliyeye Sevk Edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 35 kişi adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca dün sabah erken saatlerde Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'ı kapsayan 11 ilde başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 35 kişi polisteki sorgusunun ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılıkça ifadelerin alınmasına başlandı.

Yetkililer, 5. dalga operasyonun devam ettiğini bildirdi.

Daha önce üç kez operasyon yapılan KCK/TM’ye yönelik bu baskınlarda, 9’u görev başındaki belediye başkanı olmak üzere kapatılan DTP´li 32 kişi gözaltına alındı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay da gözaltında. Eski DTP’li milletvekillerinin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, KCK/TM´nin baskısı nedeniyle özgür siyaset yapamadıklarını söylemelerinin operasyonda etkili olduğu iddia edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonda, teknik takipte bazı belediye başkanlarının KCK’dan emir aldıkları belirlendi. Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Siirt, Van, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Mardin´de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 32 kişi, “Örgüt yönetmek ve örgüte üye olmak”la suçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title