Haberler

KCK Ana Davası Sanığı Norveç'te Yakalandı

Güncelleme:

PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında 6 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan sanık Mustafa Sarıkaya, Norveç'te yakalandı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında, aralarında HDP'li 8 milletvekilinin de bulunduğu 190 şüpheliye ilişkin dava devam ediyor.

FİRARİ SANIK NORVEÇ'TE YAKALANDI

Dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" suçlarından 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen firari sanık Sarıkaya, Norveç'te gözaltına alındı. Mahkeme, Adalet Bakanlığına Sarıkaya'nın Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle yazı gönderdi.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI TALEBİ

Mahkeme, tahliye olduktan sonra 1 Kasım 2015'te 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden "dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması"na karar verdi.

Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

KIŞANAK'IN DOSYASI DA EKLENDİ

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın dosyasının da KCK ana davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 190 sanık hakkında, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Yıldırım Diyarbakır Sarıkaya Norveç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (3)

Mechul:

ALAYINI KURŞUNA DİZİN

3
1
yanıtYanıtla
vatan:

Bu katillerin dokunulmazlıklarını derhal kaldırın. Bakalım hangi vekiller karşı çıkacak göreceğiz. Vatandaş teröre ve teröriste destek veren siyasi partileri ve vekilleri!!! öğrenecek.

2
1
yanıtYanıtla
Rast_GeLe:

MECHUL Cahil Oğlu Cahil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title