Haberler

Kazan'da Çakıroğlu İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İzmir Ege Üniversitesi’nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kazan’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzmir Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kazan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kazan Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte önce Merkez Cami'de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Burada Çakıroğlu için yapılan duanın ardından yürüyüşe geçildi. Tekbirlerle başlayan yürüyüş sloganlarla devam etti.

Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ve Fırat Çakıroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle Merkez Cami önünden başlattıkları tekbir eşliğindeki yürüyüş Ankara Bulvarını takiben Milli Egemenlik Parkında yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kazan Şubesi Başkanı Atilla Akcan saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından yaptığı basın açıklamasında çözüm sürecini eleştirerek, "Analar ağlamasın sloganıyla başlatılan bu süreç çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima karlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve üniversite kampüslerini terör örgütü kamplarına çeviren eli kanlı teröristler söz konusu üniversiteyi saldırı üssü olarak kullanmaya başlamışlardır" dedi.

Devletin yetkili organlarını üniversiteler ve şehirlerde yuvalanan bölücü yapılanmalarla ilgili göreve davet ettiklerini dile getiren Atilla Akcan, şöyle konuştu: "Öğrencilikle ve insanlıkla hiçbir ilgisi bulunmayan caniler güruhu, üniversitelerde delici, kesici ve hatta ateşli silahlarla ellerini kollarını sallayarak gezmektedir. Bu vesileyle de bir kez daha buradan elim saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Şehadet şerbetini içerek şehitler kervanına katılan yiğit Ülküdaşım Fırat Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyoruz."

Fırat Çakıroğlu'nu anma etkinliğine katılan kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kazan Şubesi tarafından Fırat Çakıroğlu adına düzenlenen anma etkinliğinin sonunda mevlit okutuldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi İzmir Yerel Haberler

title