Haberler

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Muğla'da

Güncelleme:

Büyükelçi Tüymebayev "Kazakistan'dan Türkiye'ye geçen yıl 420 bin turist geldi." dedi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, " Kazakistan'dan Türkiye'ye geçen yıl 420 bin turist geldi. Biz, Muğla ile özellikle tarihi ve kültürel alandaki ilişkilerimizi daha da artırmak istiyoruz" dedi.

Tüymebayev, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Vali Güvençer, ziyarette Muğla'nın tarihi ve kültürel dokusu ile Türkiye'nin özellikle turizm alanında önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayarak, kültürel ve ekonomik açıdan kent hakkında bilgiler verdi.

Kazakistan'dan Muğla'ya gelen turist sayısında her geçen yıl ivme kazanan bir artışın olduğunu belirten Güvençer, "Sizleri burada misafir olarak değil, bir dost, kardeş ülkenin mensubu olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Her şeyden önce iki kardeş ülke, iki kardeş halk olarak bizim bu yakınlaşmaya ve birlikteliğe çok fazla ihtiyacımız var. Birbirimize olan sevgimiz ve saygımız, tarihi bağlarımız hiçbir kuşku götürmez. Bu güzel ve hızlı başlayan ilişkilerimiz inanıyorum ki her geçen yıl kuvvet kazanacaktır. Bundan hepimiz çok büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Büyükelçi Tüymebayev ise Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik, kültürel ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Muğla, Kazakistan için çok önemli. Ülkemizden Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve özellikle Bodrum ilçelerine çok sayıda ziyaretçi geliyor. Türkiye'ye Kazakistan'dan gelen turist sayısı her yıl daha fazla artıyor.  Dünya'nın çok meşhur turizm merkezleri Muğla'da bulunuyor. Kazakistan-Türkiye ilişkileri arasında özellikle kültürel turizm alanında çalışmalar yapılmalı. Her yıl Kazaistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 25-30 artıyor. Kazakistan'dan Türkiye'ye sadece geçen yıl 420 bin turist geldi. Biz, Muğla ile özelİkle tarihi ve kültürel alandaki ilişkilerimizi daha da artırmak istiyoruz."

Muğla ile turizmin yanı sıra mermercilik ve sanayi alanında ilişkileri artırmak istediklerine dikkati çeken Tüymebayev, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile de karşılıklı heyetlerimizin görüşmeleri ile eğitim alanında da çalışmalar yapılabilir. Turist sayısını karşılıklı artırmamız lazım. Marmaris, Fethiye ve Bodrum Kazakistan'da çok meşhur. Sadece yaz aylarında değil özellikle Kazakistan'da havaların eksi 40'ları bulduğu kış aylarında da Muğla'ya turist getirebiliriz. Bunun için Kazakistan'dan Bodrum'a tarifeli uçak gelmesi için talepte bulunduk" dedi.

Tüymebayev, geçen yıl yürürlüğe giren mülkiyet kanunu ile çok sayıda Kazak vatandaşının Türkiye'nin değişik bölgelerinde otel, villa, arsa satın aldığını ifade ederek, "Bu konuda vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlanıyor. Kazakistan vatandaşları Türkiye'yi çok seviyor. Çok sayıda kişi Türkiye'de ev ve villa satın almak istiyor.  Kazakistan ve Türkiye arasındaki yatırımlarının daha da geliştirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Ziyarette Vali Güvençer, Tüymebayev'e Kavaklıdere ilçesinde yapılan el işi bakır şekerlik hediye etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Güvençer Kazakistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title