Haberler

Kayseri Valiliğinden Dolandırıcılık Uyarısı

Kayseri Valiliği, vatandaşları bazı kişi ve kuruluşların adını kullanarak para talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.

Kayseri Valiliği, vatandaşları bazı kişi ve kuruluşların adını kullanarak para talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kötü niyetli bazı kişilerin, Valilik makamı ve personelinin adını kullanarak kişi ve kuruluşlardan para talebinde bulunduğu yönünde duyumlar alındığı belirtildi.

Basın yayın kuruluşları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla uyarılar yapılmasına rağmen Kayseri'de de ortaya çıkan bu üzücü durum karşısında vatandaşların bir kez daha uyarılmasının doğru olacağının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Son günlerde ilimiz genelinde kendisini vali, milletvekili, müdür veya farklı görevlerdeki kamu personeli olarak tanıtan kişiler tarafından çeşitli sebeplerle vatandaşlarımızdan verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları talep edildiği ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği anlaşılmıştır. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve uyanık olmaları, bildirilen hesaplara para aktarmamaları gerekmektedir. Bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşlarımız İl Emniyet Müdürlüğü (155) ve İl Jandarma Komutanlığını (156) arayarak bilgi vermelidir. Hiçbir devlet kurumu veya görevlisi tarafından vatandaşlarımızdan bu gibi taleplerde bulunulması söz konusu değildir."

Kaynak: AA / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title