Haberler

Kayseri Şeker Sahuru, Sahur Şölenine Dönüştü

Kayseri Şeker tarafından Pancar çiftçileri ile buluşmalar kapsamında başlatılan Sahur Şeker sofrası etkinlikleri Sahur şölenine dönüştü.

Kayseri Şeker tarafından Pancar çiftçileri ile buluşmalar kapsamında başlatılan Sahur Şeker sofrası etkinlikleri Sahur şölenine dönüştü.

Develi İlçesi Sarıca Köyünde düzenlenen sahur programı için köylü kadınlar sahura kadar ocak yakıp misafirlere sahurluk hazırlarken Develi ve Yahyalı köylerinden gelen çiftçilere, Sarıcalı gençler sahura kadar Sarıca Köy konağında çeşitli ikramlarda bulundular.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Develi Ovası Sulama Birlik Başkanı, Ağcaşar Sulama Birlik Başkanı, Sarıca, Yerköy, Karacaviran Köy muhtarları, Gaziköy, Kocahacılı, Kopçu, Gümüşören, Ağcaşar köyü çiftçilerinin de katıldığı Sahur programı için Sarıca köyü çiftçileri adeta seferber olurken İlahi ekibi, Ozan Mustafa Fidan ve Kore gazisi Halil Salman'ın deyişleri geceye ayrı bir renk kattı.

Sarıca ve civar köylerden gelen çiftçiler teravih sonrasında sahura kadar devam eden program içerisinde pancarlarının durumu ve sorunlarını Kayseri Şeker yöneticilerine iletip karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Sarıca köyü kadınlarının sahura kadar ocak başında misafirlere ikram ettikleri yöresel tatlar ve yaptıkları hazırlıklardan dolayı Kayseri Şeker yöneticileri tarafından 40 yıl hatırası olarak kahve fincan takımı hediye edilirken sahura kadar bekleyen çocuklara da çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın Pancar dışında ürettikleri ürünlerle ilgili sözleşmeli tarım için başlatılan Lisanslı depoculuk hizmetleri hakkındaki açıklamaları çiftçilerden büyük destek gördü.

Başkan Akay; "Sahur programına çiftçilerin gösterdiği ilginin Çiftçinin fabrikaya sahiplenmesinin önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, Fabrika çiftçisine sahiplendikçe Çiftçi de fabrikasına elbette sahiplenecektir. Bizler bu anlayış içerisinde hizmet etmekteyiz. Bunun en güzel örneğini de işte Sarıca Köyündeki sahur buluşmasında yaşamaktayız. Bu sene borçlarımızın bitmesinden dolayı yapılan planlama dahilinde yatırım hamlesini, Ürün bankacılığı olarak bilinen Lisanslı depoculuk hizmeti ve tarım marketlerle başlatıyoruz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Yahyalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title