Haberler

Kayseri Şeker, Çiftçilerini Banker Ediyor

Şeker Pancarının ekiminden sökümüne kadar her aşamasında çiftçilerle bir araya gelmeyi gelenekselleştiren Kayseri Şeker yöneticileri Kasım ayının ilk günlerinde Pancar söküm günlerinde Develi ve İncesu İlçelerinde pancar çiftçileri ile buluştu.

Şeker Pancarının ekiminden sökümüne kadar her aşamasında çiftçilerle bir araya gelmeyi gelenekselleştiren Kayseri Şeker yöneticileri Kasım ayının ilk günlerinde Pancar söküm günlerinde Develi ve İncesu İlçelerinde pancar çiftçileri ile buluştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve beraberindeki Kayseri şeker yöneticilerinin İncesu ve Develi İlçesi Aygözme, Tonbak ve Zile köylerindeki pancar sökümü yapılan tarlalarda Pancar ekicileri ile bir araya geldi.

Başkan Akay, pancar ekicileri yanı sıra Develi ve Yahyalı nakliyecileri Kooperatiflerinin Başkan ve üyeleri ile de bir araya gelerek nakliyecilerin karşılaştıkları sorunları dinleyip şoförler ve pancar çiftçilerine baklava ikramında bulundu.

Başkan Akay'ın tarlada söküm, Maus ile yükleme ve fabrikaya taşınması aşamalarını yerinde inceleyerek bilgi alması, çiftçileri ve nakliyecileri memnun etti.

İncesu -pancar ekicisi Osman Yüzükırmızı, "Kayseri Şeker'e ekim yapan bölgelerde pancara rağbet artıyor. Kayseri Şeker'in pancar çiftçisine destekleri ve verdiği pancar paraları sayesinde çiftçiyi banker etti" dedi.

Develi -Zile Pancar ekicisi Ali Alay ise, "Şeker pancarı çocuklarımızın geleceği oldu. Bu sene 230 dekar pancar ekimi yaptık. Bu sene Dekara 11 ton alıyoruz. Tonu da 200 lira olunca bizleri daha çok mutlu etti. Pancar çiftçisin alım gücü ve itibarı da artmış durumda. Önceden halk arasında parası olanlara Almancı derlerdi şimdi ise pancarcı diyorlar" ifadesinde bulundu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Develi İlçesindeki pancar sökümü esnasında, pancar ekicileri tarafından oluşturulan tarla silolarının her geçen gün yaygınlaşmaya devam ettiğini ve bu uygulamanın da randevulu sisteme büyük katkısı olduğunu belirterek bundan sonra sökülen pancarların hepsi bu şekilde sökülecektir. Mausla yükleme yapmak hem çiftçimiz için hem de bizim için kolaylık olmuştur. Bunun gelişmesi ve yaygınlaşması lazım." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay İncesu Zile Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title