Haberler

Kayseri Öğrenme Şenliği

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 180 eğitim kurumunun katılımıyla 14-16 Mayıs'da Öğrenme Şenliği düzenlenecek.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 180 eğitim kurumunun katılımıyla 14-16 Mayıs'da Öğrenme Şenliği düzenlenecek.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu,bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, üç gün devam edecek şenliği ana merkezinin Mimarsinan Parkı olacağını söyledi.

Burada her gün eğitimle alakalı 60 kurumun, toplamda da 180 kurumun gerçekleştirdikleri eğitim faaliyetlerini sergileme ve anlatma imkanı bulacağını belirten Çandıroğlu, Kayseri Park, Form ve Meysu Outlet gibi alışveriş merkezlerinde çeşitli aktivitelerin yapılacağını ifade etti.

Şenliğin bir anlamda eğitim fuarı gibi olacağını aktaran Çandıroğlu, şunları kaydetti:

"Şenlik kapsamında seminerler, konferanslar, tiyatro gösterileri de yer alacak. Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiştik, bu yıl ikincisini yapacağız. Bundan sonra da geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 10 şehir bu şenliklerle alakalı çalışma yürütüyor. Şenlik sayesinde insanların Kayseri'de eğitim alanında neler yapıldığını yakından görme şansı olacak. Ayrıca halk eğitim merkezlerinde ne tür kurslar veriliyor bunu da halkımız yakinen takip edebilecek. Gelişmiş ülkelere baktığımızda yetişkinlerin mesleki eğitimde bir kişinin iki yıl içinde ikinci üçüncü mesleğini icra edebildiğini görüyoruz. Bu da yetişkin eğitiminin yani halk eğitim merkezlerinde verilen eğitimin önemini gösteriyor. Kayseri'de de bu alanda çok iyi bir noktadayız. Bunların tanıtımını yapabiliyor olmakta bizim için çok önemli. Bu şenliğimize vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenme Şenliği Bilal Yılmaz Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title