Haberler

Kayseri Kgc Başkanı Kösedağ Milletin Sinerjisi, Darbecilerin Planlarını Alt Üst Etti

Basında sansürün kaldırılmasının 108'inci yılında gazeteciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Basında sansürün kaldırılmasının 108'inci yılında gazeteciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, "Milletimiz, vatanımız ve medya çalışanlarının birlikte oluşturduğu sinerji, meydanlarda her akşam yaşanan bu sinerji, terör örgütünün bütün planlarını altüst etmiştir" dedi.

Basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi, Türkiye'de Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Basın bayramının 108'inci yıl dönümünde Kayseri'de görev yapan gazeteciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı okundu. Meydanda güvenliği sağlayan polisler, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın, basın mensuplarına gönderdiği selamı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ'a iletirken, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Kenanoğlu da, meydana gelerek basın mensuplarına, kırmızı ve beyaz renklerde üzerinde 'Türkiye' yazan şapkalardan dağıttı.

Törende konuşan KGC Başkanı Kösedağ, "24 Temmuz basına sansürün kaldırılışının yıl dönümünü tebrik ediyorum. Tabii ki 15 Temmuz akşamında yaşanan hadisenin ardında ülkedeki bütün medya mensuplarının halkla birlikte hareket edip demokrasiye sahip çıkması, ender görünen olaylardan biridir. FETÖ terör örgütünün ülkede yarattığı kaos, son günlerde epeyce canımızı sıktı ama Allah'a şükürler olsun, artık sonuna gelindi. İnşallah bundan sonra da her şey istediğimiz gibi sonuçlanır. Milletimiz, vatanımız ve medya çalışanlarının birlikte oluşturduğu sinerji, meydanlarda her akşam yaşanan bu sinerji, terör örgütünün bütün planlarını altüst etmiştir. Ülkemize ve vatanımıza gelebilecek her türlü tehlikeye basın kuruluşları olarak karşı duracağımızı buradan belirtiyorum. Ayrıca bugün bizleri yalnız bırakmayan emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Meydandaki etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title