Haberler

Kayseri: Kayso Meclis Eski Başkanı Saadettin Erkan Hayatını Kaybetti

Kayseri Sanayi Odası (Kayso) Meclis Eski Başkanı Saadettin Erkan, Yaklaşık 1.5 Yıldır Tedavi Gördüğü Kanser Hastalığına Yenik Düştü. Erkan'ın Vefatı, Sanayi Camiasında Büyük Üzüntüye Sebep Oldu.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis eski Başkanı Saadettin Erkan, yaklaşık 1.5 yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düştü. Erkan'ın vefatı, sanayi camiasında büyük üzüntüye sebep oldu.

Kayserili sanayici ve KAYSO'nun 1992-2005 yılları arasında Meclis Başkanlığı görevini yürüten Sadettin Erkan, 1.5 yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybetti. Erkan'ın cenazesi, Hacılar İlçesi'nde Camii Kebir Camii'nde düzenlenecek törenle kaldırılacak.

Saadettin Erkan'ın vefatıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, "Türk sanayisinde makine imalat sektörüne büyük önem vermiş olan Sadettin Erkan, bugün Kayseri sanayisinde faaliyet gösteren birçok yöneticinin de yetişmesine katkıda bulunmuştur. İş hayatımızın başlangıcında bizim de beraber çalıştığımız ve birçok konuda örnek aldığımız değerli büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Şahsım ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulumuz adına Allah'tan rahmet dilerken, kederli ve vefalı ailesine de başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sadettin Erkan, 1980'li yılların başından itibaren genel müdürlüğünü yürütmekte olduğu Hes Kablo A.S.'nin yurtdışına açılmasında ve büyümesinde büyük rol üstlenmiş, ayrıca Türk sanayisinde makine imalat sektöründe büyük projelere imza atmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title